in

Postoji mogućnost da Edin Džeko ostane u Italiji, ali ne u dresu Intera

Postoji mogućnost da Edin Džeko ostane u Italiji, ali ne u dresu Intera
Slatka-Tajna.Eu
Postoji mogućnost da Edin Džeko ostane u Italiji, ali ne u dresu Intera

Edin Džeko s 37 godina igra zaista sjajan fudbal. U Interu bh. napadač proživljava drugu mladost, pa nije nikakvo čudo što i u poznim godinama postoji veliki interes za njegovim uslugama.

Džeko je odavno u pregovorima o nastavku saradnje s Interom. Međutim, ništa još nije dogovoreno, pa nije nikakvo čudo što s raznih strana stižu ponude za kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bh. dijamant na stolu navodno ima ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije. Cifra koju nude nije poznata, ali s obzirom na to koliko novca ova država ulaže, ona sigurno nije mala.

Ipak, prema navodima italijanskih medija još jedan klub se uključio u borbu za dovođenje Džeke. To je ekipa Monze.

Tim kojim upravlja Džekin prijatelj i nekadašnji čelnik Milana Adriano Galliani, spreman je angažovati bh. napadača u narednoj sezoni i Edinu će u narednim danima biti ponuđen jednogodišnji ugovor.

S obzirom na to kakve igre pruža Džeko će sasvim sigurno imati još ponuda u narednom periodu, ali on je trenutno potpuno fokusiran za najvažniju utakmicu karijere – finale Lige prvaka protiv svog nekadašnjeg kluba Manchester Cityja.

Džeko bi osvajanjem titule prvaka Evrope s Interom zaokružio jednu veliku karijeru i nema dileme da bi nakon toga mnogo lakše donio odluku gdje će nastaviti karijeru.

Bh. napadač je ove sezone u dresu Intera nastupio u 51 utakmici. Postigao je 14 pogodaka i upisao je pet asistencija.

Ekipa Monze je u prvom nastupu u italijanskoj Seriji A zauzela 11. mjesto na tabeli.

“Divim se Bosancu, ali ne bih mu u finalu dao prednost ispred Lukakua”

U subotu 10. juna nas očekuje veliko finale Lige prvaka u Istanbulu, a snage će odmjeriti Manchester City i Inter.

Italijanski tim ima priliku da na najbolji način okonča sezonu i da osvoji četvrti trofej u Ligi prvaka i prvi od Josea Mourinha i 2010. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










S druge strane, City želi do svog prvog i historijskog trofeja Lige prvaka, a momčad Pepa Guardiole će u narednih sedam dana odigrati dva finala – prvo sutra u FA kupu protiv Manchester Uniteda, sedam dana kasnije će se susresti s Interom. S obzirom da je već osvojena Premier liga, mogli bi Građani u najboljem slučaju do triplete.

Italijanski trener koji sada radi kao vođa trenerske akademije Miami United, a koji je bio svojevremeno u stručnom štabu Intera, Stefano Agresti, iznio je za Radio Sportiva svoje mišljenje za finale Lige prvaka i osvrnuo se na to ko bi trebao dobiti šansu između Romelua Lukakua i Edina Džeke.


Dok cijeli svijet govori o Messiju, Bayern u tišini večeras završio veliki transfer


Portugalac pred potpisom

Dok cijeli svijet govori o Messiju, Bayern u tišini večeras završio veliki transfer



“Vidio sam Lukakua u posljednjem periodu, teško mi je pomisliti da ne može igrati tako važnu utakmicu od početka. Čini mi se da je blizu ponovnog pronalaženja idealne forme, on je igrač koji ima i drugu težinu od Džeke zbog pitanja godina”, rekao je Agresti, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Divim se Bosancu koji je i dalje odlučujući u 37. godini, ali izabrao bih Lukakua protiv Manchester Cityja”.

I zaista će trener Intera Simone Inzaghi biti na slatkim i ujedno i teškim mukama kada bude sastavljao postavu, a naročito ofanzivni dio. Sigurno je da će igrati Lautaro Martinez, no pitanje je ko će pored Argentinca startati u tako bitnoj utakmici.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

LEPA LUKIĆ ZA ‘EXPRESS’: Još mi se udvaraju, ali meni ne treba čiča!

LEPA LUKIĆ ZA ‘EXPRESS’: Još mi se udvaraju, ali meni ne treba čiča!

ADNAN JAKUPOVIĆ OKRENUO PLOČU: Daću svoj novčani doprinos koliko treba, ali me ne zovite da pjevam

ADNAN JAKUPOVIĆ OKRENUO PLOČU: Daću svoj novčani doprinos koliko treba, ali me ne zovite da pjevam