in

Manijaci spremaju doček igračima – SportSport.ba

Manijaci spremaju doček igračima – SportSport.ba
Slatka-Tajna.Eu
Manijaci spremaju doček igračima – SportSport.ba

Sezona kao i za većinu klubova nije bila baš najbolja, bilo je dosta teških trenutaka proteklih godinu dana, no Željezničar je uspio da prebrodi sve krize i da na kraju izbori nastup u evropskim takmičenjima.

Štaviše, nakon pobjede u Tuzli, neočekivano su završili treći ispred gradskog rivala Sarajeva, pošto je bordo ekipa sa 4:2 na Koševu poražena od Igmana.

U 22 sata ispred stadiona bit će organizovan doček igrača, što su najavili iz navijačke grupe Manijaci putem zvanične stranice.

“Željezničar je završio takmičenje na trećoj poziciji i izborio igranje u Evropi! Nakon ovako turbulentne sezone i raznih problema u kojima se naš klub našao, čega smo bili svjedoci, ali i sudionici njegovoga oporavka i izlaska iz krize, dočekali smo plasman u Evropu koji je u ovom trenutku ogroman podvig! Ovo je također i dokaz koliko daleko možemo dobaciti kada se držimo zajedno!”, poručuju Manijaci i sve navijače Želje pozivaju da im se pridruže.

Bašić uspjeh posvetio Edisu Mulaliću i poručio je: “Ovo nam je kao titula”

“Veoma sam sretan što sam imao priliku i čast voditi ove momke. Nije lako doći ovdje i pobijediti. Ovo je nagrada za sve u klubu”, rekao je Bašić i zatim se okrenuo FK Sloboda.

“Glupo je reći, ali razočaran sam zbog Tuzle i ovo što im se desilo. Imam veliko poštovanje prema Slobodi i nadam se da će brzo vratiti u društvo najboljih”, poruka je Bašića.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Trener Plavih ističe da je treće mjesto kao osvajanje titule. Uspjeh je posvetio i Edisu Mulaliću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Željo ima velikih problema i ovo im je kao osvajanje titule. Ovo je Evropa i za bivšeg trenera Edisa Mulalića. Drago mi je što sam bio dio jedne ovako lijepe priče”, istakao je Bašić.

Za razliku od Željezničara, Sloboda je ispala iz Premijer lige današnjim porazom i morat će da nastupa u Prvoj ligi FBiH naredne sezone.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Iza Tine Turner ostaje veliko bogatstvo: Ko će ga naslijediti

Iza Tine Turner ostaje veliko bogatstvo: Ko će ga naslijediti

Maurisio Poketino potpisao ugovor sa Čelsijem do juna 2026.

Maurisio Poketino potpisao ugovor sa Čelsijem do juna 2026.