in

Slavio gol Krpića i dobija ispisnicu od FK Sarajevo: “Razgovarali smo jutros, stiže na Grbavicu”

Slavio gol Krpića i dobija ispisnicu od FK Sarajevo: “Razgovarali smo jutros, stiže na Grbavicu”
Slatka-Tajna.Eu
Slavio gol Krpića i dobija ispisnicu od FK Sarajevo: “Razgovarali smo jutros, stiže na Grbavicu”

Dječak, polaznik Akademije FK Sarajevo i član kadetske selekcije, proslavio je izjednačujući pogodak Željezničara veoma emotivno, što su zabilježile i kamere..

Dječak je na Koševu bio u ulozi sakupljača lopti, a iz FK Sarajevo mu nisu mogli oprostiti slavlje. Raskinuta je saradnja i više neće biti član Akademije bordo kluba.

Brzo su reagovali iz FK Željezničar. Ljuti rival bordo kluba će dječaka dovesti u svoje redove, što je za SportSport.ba u razgovoru potvrdio i šef Omladinskog pogona FK Željezničar Edin Ćurić.

“Nisam znao za to, nisam od onih koji su stalno na društvenim mrežama, iako koristim iste. Dobio sam poruke od ljudi iz kluba, preteženo iz Skupštine i Upravnog odbora, te sam odmah reagovao. Dobio sam broj telefona od dječakovog oca, te sam ga kontaktirao. Čovjek je svjestan gesta svog djeteta, ali i svjestan je da je on mlad čovjek. Kada mu je rečeno da više nije član FK Sarajevo, nije ništa znao za dalje. Iznenadio se kada sam ga pozvao na telefon, obavili smo razgovor uživo, a dječak je navijač našeg kluba.

Da nije tako ne bi pokazao takve emocije koje ste svi vidjeli. Te stvari se dešavaju u sportu, moje je bilo da ih nazovem i pozovem na razgovor, te smo jutros imali lijep razgovor. Dječaku je drago, drugovi mu iz naselja već treniraju u FK Željezničar i sa te strane će mu biti lakše“, priča sasvim otvoreno Ćurić.

Čurić iza sebe ima bogato iskustvo u nogometu. Situacija sa dječakom koji sada mijenja bordo dres sa plavim je specifična, ali nije baš rijetkost. Dječaci u posljednje vrijeme često mijenjaju dresove dva najveća bh. kluba, uz to velika rivala.

“Dječak je kadet, ta djeca još ‘lutaju’ kojim sportom će se baviti. Da li su oni toliki fanovi mi ne znamo. Njima se u glavi mota svašta, djevojke, škola, neki problemi… Ja sam lično u njegovim godinama navijao za Partizan, a volio sam Želju. Ginuo sam za svoj klub, za svog Želju, a kada npr. igra košarka Bosna, Zvezda, Partizan, itd…, navijao sam za Partizan“.

Pitali smo Čurića kakva bi reakcija bila odgovornih iz FK Željezničar da je situacija bila obratna.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ne znam. Poznajem ljude iz FK Sarajevo, a ne znam kakva bi bila reakcija da se nama desi ista situacija. Danas djeca, mladi igrači prelaze po jednom, dva ili tri puta iz FK Sarajevo u FK Željezničar i obratno. U nogometu su se promijenile stvari, postoje ti menadžeri koji se ‘vrte’ oko tih dječaka, pa ako nisu zadovoljni idu u drugi klub, pa ako ne igra tamo, opet se vraća vamo.

Dječaku sam jutros rekao, kao i ocu mu, da trebaju prvo sve završiti sa FK Sarajevo. Kada vam neko nešto usmeno saopšti, to se može i promijeniti. Kada dobijete papire i pismeni dokaz, te ispisnicu onda ste tek slobodni. On će to dobiti ovih dana i dobro došao je u FK Željezničar. Pogotovo je pobrao sve simpatije navijače Željezničara. Telefon mi bruji, dobio sam stotine poruka, ali eto i to smo riješili. Najvažnije je da dječaku bude zadovoljan i da uživa u onome što voli“.

Za kraj smo Ćurića pitali kada će se Željine nade vratiti na Grbavicu, s obzirom da su se radovi na pomoćnom terenu itekako odužili, što je svakako veliki problem za klub, te same trenere, ali i sve ostale uposlenike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Upravo sam izašao iz kancelarije na teren. Napravljena je zaštitna ograda iza gola, prešlo se na drugu polovinu, a sada je problem vrijeme. Kiša je, beton je mokar… Dva kola su do kraja prvenstva, nećemo ovdjeti igrati, ali bi bilo dobro da pred odlazak na pauzu imamo treninge desetak dana, što će nam svakako pomoći u selektiranju“, dodao je na kraju razgovora Čurić, šef Omladinske škole FK Željezničar, koji je na to mjesto došao u julu 2022. godine.

Veliki dio karijere proveo je kao igrač u FK Željezničar, a upisao je 215 zvaničnih nastupa. Posao trenera i šefa omladinskog pogona radio je kasnije u Nizozemskoj, odakle se vratio na svoju Grbavicu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZLATO, DUKATI, ROLEKSI… Da se zna kad Đani ženi sina! Svekrva Slađa se otvorila za snajku, jedva se odvojila od vrijednog nakita – Senzacija

ZLATO, DUKATI, ROLEKSI… Da se zna kad Đani ženi sina! Svekrva Slađa se otvorila za snajku, jedva se odvojila od vrijednog nakita – Senzacija

LUDILO SVADBA TRAJALA DO ZORE! Slađa ljubila Janu u grudi, u dekolte joj gurala evre, pa u transu skočila na stolicu – Senzacija

LUDILO SVADBA TRAJALA DO ZORE! Slađa ljubila Janu u grudi, u dekolte joj gurala evre, pa u transu skočila na stolicu – Senzacija