in

Ovo su svi finalisti Eurosonga 2023.

Ovo su svi finalisti Eurosonga 2023.
Slatka-Tajna.Eu
Ovo su svi finalisti Eurosonga 2023.

Finale ovogodišnjeg Eurosonga održat će se u subotu, 13. svibnja od 21 sat, a sudjelovat će ukupno 26 zemalja – Ukrajina, pobjednik prethodnog izdanja, zatim “Velika petorka” koju čine Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Italija, Španjolska i Njemačka te po deset najbolje rangiranih zemalja svakog od dva polufinala.

U nastavku donosimo popis svih finalista koji će se u subotu natjecati u velikom finalu Eurosonga.

Norveška

Predstavnica Norveške Alessandra Mele u finale je prošla s pjesmom Queen of Kings. Ova 20-godišnja norveško-talijanska pjevačica već je s 12 godina pobijedila u talijanskom talent showu VB Factor, a 2022. natjecala se u sedmoj sezoni The Voicea – Norges beste stemme 2022., stigavši ​​do emisija uživo. Mnogi kažu da će joj Eurosong biti prava “odskočna daska” u karijeri.

Srbija

Ovogodišnji predstavnik Srbije je Luke Black s pjesmom “Samo mi se spava”. Inspiraciju za pjesmu dobio je još u vrijeme korone, dok tekst pjesme i govori o situaciji koja se događala zadnjih godina, kolektivnom buđenju i kako ne smijemo žmiriti na zlo. Pravo ime Luke Blacka je Luka Ivanović, a rođen je u Čačku i živi u Londonu. O njemu se malo toga zna, pa ga u srpskim medijima opisuju kao misterioznog mladića. Zanimljivo je da je Luka jako popularan u Kini.

Portugal

Portugal na Eurosongu ove godine predstavlja Marisa Isabel Lopes Mena, poznatija pod umjetničkim imenom Mimicat, pop i soul pjevačica i tekstopisac. Izvodi pjesmu Ai coração. Inače, pjeva i snima od svoje devete godine, a na sceni se pojavila 2014. godine izdavanjem debitantskog albuma “For You”.

video thumb

Hrvatska

Riječki bend Let 3 naš je ovogodišnji predstavnik na Eurosongu. Na Dori su odnijeli uvjerljivu pobjedu kod publike i žirija s pjesmom ‘Mama ŠČ!”, a u istom tonu su nastavili i u Liverpoolu prolaskom u veliko finale.

video thumb

Švicarska

Mladi 21-godišnji glazbenik Remo Forrer s pjesmom Watergun predstavlja Švicarsku u finalu Eurosonga. Švicarskoj publici postao je poznat zahvaljujući pobjedi u trećoj sezoni showa The Voice of Switzerland 2020. godine. Otad je objavio četiri singla te polako gradi svoju glazbenu karijeru, a prolazak u finale Eurosonga u tome će mu zasigurno pomoći.

video thumb

Izrael

Mlada izraelska zvijezda Noa Kirel s pjesmom Unicorn prošla je u veliko finale. Iako ima tek 21 godinu, među najpoznatijim je izvođačima u svojoj državi, a u svojoj kolekciji ima i nekoliko MTV EMA nagrada za najboljeg izraelskog izvođača. Na sceni se pojavila 2015. godine, a uz pjevačku, ostvarila je i glumačku karijeru.

video thumb

Moldavija

Moldaviju će u finalu ovogodišnjeg Eurosonga predstavljati Pavel Parfeni, poznat i kao Pasha Parfeni s pjesmom Soarele şi luna. Na Eurosongu je već nastupao i 2012. godine s pjesmom Lăutar, a tada je zauzeo 11. mjesto.

video thumb

Švedska

Švedska će u finalu navijati za Loreen koja ih predstavlja s pjesmom Tattoo. U svojoj karijeri već je upisala pobjedu na Eurosongu, 2012. godine s pjesmom “Euphoria”. I ove godine slovi kao jedna od glavnih favoritkinja natjecanja.

video thumb

Češka

Češku će u finalu predstavljati grupa Vesna koja izvodi pjesmu My Sister’s Crown. Za vrijeme pandemije koronavirusa snimili su novi album naziva “Anima” kojim su učvrstili svoju poziciju sceni.

video thumb

Finska

Reper, pjevač i tekstopisac Käärijä je ovogodišnji predstavnik Finske u finalu Eurosonga s pjesmom Cha Cha Cha. Poznat je po energičnim nastupima bez majice, a glazbom se bavi od 2014. godine. U svom eurovizijskom nastupu spaja rap, elektronsku glazbu, metal i šlager.

video thumb

Francuska

La Zarra, 35-godišnja kanadska pjevačica koja živi u Francuskoj, predstavlja ovu državu u finalu Eurosonga s pjesmom Évidemment.

video thumb

Njemačka

Lord of the Lost je njemački industrial metal bend iz Hamburga kojeg je osnovao pjevač i frontmen Chris Harms. S pjesmom “Blood and Glitter” predstavljaju Njemačku u velikom finalu.

video thumb

Italija

Italiju u finalu zastupa 34-godišnji pjevač Marco Mangoni. Pjevat će pjesmu “Due vite”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










video thumb

Španjolska

Španjolska predstavnica u finalu Eurosonga je pjevačica, scenografkinja i kostimografkinja Blanca Paloma koja je dosad izdala nekoliko singlova. Ova 33-godišnjakinja u finalu će pjevati pjesmu “Eaea”.

video thumb

Ukrajina

Tvorchi, ukrajinski elektronički glazbeni duo iz Ternopila, koji su 2018. osnovali producent Andrii Hutsuliak i pjevač Jimoh Augustus Kehinde, predstavljaju Ukrajinu u finalu Eurosonga. Dosad su izdali četiri studijska albuma, a u finalu nastupaju s pjesmom Heart of Steel.

video thumb

Velika Britanija

Holly Mae Muller je britanska pjevačica i tekstopisac. Mlada 25-godišnja pjevačica u finalu nastupa s pjesmom “I Wrote a Song”.

video thumb

Albanija

Albina & Familja Kelmendi predstavnici su Albanije na ovogodišnjem Eurosongu, s pjesmom “Duje” koja govori o ljubavi u obitelji. Zabilježili su uspjeh u polufinalu i sad nestrpljivo čekaju veliko finale u subotu. 

video thumb

Cipar

Andrew Lambrou je australsko-ciparski pjevač. Na ovogodišnjem Eurosongu predstavlja svoju državu s pjesmom “Break a Broken Heart” s kojom je i prošao u finale.

video thumb

Estonija

Alika Milova, 20-godišnja pjevačica iz Estonije, prošla je u finale s pjesmom ‘Bridges’. Svoje pjevačko ime izgradila je sudjelujući na raznim natjecanjima i televizijskim emisijama u Estoniji i drugim državama. 

video thumb

Belgija

Stef Caers, profesionalno poznat kao Gustaph, belgijski je kantautor, producent i vokalni trener. U finalu Eurosonga predstavljat će Belgiju s pjesmom “Because of You”.

video thumb

Austrija

Predstavnice Austrije, Teodora Špirić poznatija pod umjetničkim imenom Teya te Selina-Maria Edbauer poznatija kao Salena, u finale su prošle s pjesmom “Who the Hell Is Edgar?”. 

video thumb

Litva

Monika Linkytė je litvanska pjevačica koja je svoju državu već predstavljala na Eurosongu 2015. godine, zajedno s Vaidasom Baumilom s pjesmom “This Time”, zauzevši 18. mjesto. Nakon osam godina ponovo predstavlja svoju državu, ovaj put s pjesmom “Stay” s kojom je prošla i u finale. 

video thumb

Poljska

Blanka Stajkow poljska je pjevačica i model. S pjesmom “Solo” predstavlja svoju državu na Eurosongu, a uspjela je proći i u veliko finale. 

video thumb

Australija

Već osmu godinu na Eurosongu nastupaju i predstavnici Australije. Ove godine to je Voyager, progresivni metal bend iz Pertha osnovan 1999. godine s pjesmom “Promise”.

video thumb

Armenija

Elen Yeremyan, profesionalno poznata kao Brunette, armenska je kantautorica. Ova 21-godišnjakinja je za Eurosong pripremila pjesmu “Future Lover” te prošla u veliko finale. 

video thumb

Slovenija

Joker Out je slovenski indie rock sastav, a na Eurosong su stigli s pjesmom “Carpe Diem”. Nastali su 2016. godine i dosad objavili dva albuma, a u subotu će predstavljati Sloveniju u velikom finalu. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HALID MUSLIMOVIĆ ZANIJEMIO OD BOLA! Pjevač saopštio potresne vijesti, njegov gubitak ga je slomio! – Senzacija

HALID MUSLIMOVIĆ ZANIJEMIO OD BOLA! Pjevač saopštio potresne vijesti, njegov gubitak ga je slomio! – Senzacija

Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare

Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare