in

Čime oprati veš kada ponestane praška

Čime oprati veš kada ponestane praška
Slatka-Tajna.Eu

Ako slučajno shvatite u posljednjem trenutku da vam je ponestalo praška iza veš ili deterdženta, nemojte paničiti. Možete se poslužiti nekim od ovih SOS trikova za efikasno pranje.

Mješavina sode bikarbone i sirćeta

Ovaj spoj često se preporučuje za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu, i to ne bez razloga. Mješavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno bezbjednija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene. Potrebno je samo da sipate pola šolje sode bikarbone prije pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje sipate pola šolje sirćeta, čime dobijate i prirodni omekšivač.

Mješavina sode bikarbone i limunovog soka

Ako nemate alkoholno sirće, ali imate limun u kući – nemate problem. Postupite sa limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najprije utrljati malo limuna po tvrdokornim flekama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tečnost za pranje sudova

Deterdženti za sudove mogu da se koriste za pranje veša koji ne zahtijeva neku posebnu njegu, poput obojenog. Da biste izbjegli previše pene i mjehurića u mašini, sipajte deterdžent pomiješan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte veš u bubnju. Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa. Da biste bili sigurni da će se dobro isprati, sipajte sirće pred ciklus za ispiranje.

Šampon

Isto kao i tečnosti za pranje posuđa, šampon je efikasan u pranju šarenog veša, ali takođe je važno voditi računa na činjenicu da on previše pjeni. Zato sipajte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholno sirće kao prirodni omekšivač i dodatnu pomoć pri ispiranju, piše Glossy.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BOŽO VREĆO SE OGLASIO NAKON MASOVNIH UBISTAVA: Ovo je samo početak…

BOŽO VREĆO SE OGLASIO NAKON MASOVNIH UBISTAVA: Ovo je samo početak…

UBICA IZ MLADENOVCA IMAO AFERU SA OVOM ZADRUGARKOM! Hvalio se na mrežama, a sa njima bio i Filip Car! – Senzacija

UBICA IZ MLADENOVCA IMAO AFERU SA OVOM ZADRUGARKOM! Hvalio se na mrežama, a sa njima bio i Filip Car! – Senzacija