in

Reprezentacija BiH igra u znak sjećanja na čuvenog Bosanca, ovo je spisak

Reprezentacija BiH igra u znak sjećanja na čuvenog Bosanca, ovo je spisak
Slatka-Tajna.Eu
Reprezentacija BiH igra u znak sjećanja na čuvenog Bosanca, ovo je spisak

Nogometna reprezentacija U -15 sudjeluje na jakom turniru u Zagrebu

Slovačka, Belgija i Crna Gora suparnici su U -15 reprezentaciji Bosne i Hercegovine na izuzetno jakom turniru, što se igra od 10.-14.maja/svibnja u Hrvatskoj.

Tradicionalni je to internacionalni turnir i jedan od najjačih u Evropi za mlađe uzraste. Igra se već peti put, u znak sjećanja na Vlatka Markovića, nekadašnjeg igrača i trenera Dinama, ali i nekoliko evropskih klubova.

S obzirom na veći broj utakmica selektor Čedomir Ćulum sa svojim saradnicima pozvao je 22 igrača. Okosnicu tima čine igrači koji su od prve reprezentativne akcije u selektorskom mandatu Ćuluma. Uz domaće nade tu su standardni “stranci” Tarik Banjić (Partizan-Srbija), Dario Arifović (FC Sparta Brno-Češka) Adnan Džafić (FC Dramstadt – Njemačka), Kenan Memišević (Austrija Beč- Austrija), Danilo Karanović (Crvena zvezda- Srbija), Said Nišić (RB Salzburg -Austrija)… Radi se o mladićima koji dolaze iz jakih zemalja, renomiranih nogometnih škola, klubova i akademija. Oni bi, uz veći broj okupljanja, internacionalnih utakmica i ovako značajnih turnira mogli činiti okosnicu tima za naredne kvalifikacije, ali u kadetskom uzrastu. Pod uvjetom da rezultat nije u prvom planu. Selektori mlađih selekcija trebali bi imati prvenstvenu zadaću da stvaraju igrače za “više” selekcije. Spoj domaćih talenata i najbolji “stranci” iz dijaspore najbolja je kombinacija.

Inače ,Vlatko Marković je Bosanac, rođen je i nogomet počeo igrati u Bugojnu. Kasnije je bio stoper Čelika, a igračku i trenersku klasu potvrdio je u Dinamu, jugoslovenskoj reprezentaciji, te u Belgiji i Francuskoj. Gdje je kao trener ostavio zapažen trag. Marković je svojevremeno u Nici bio trener Vahidinu Musemiću, Josipu Katalinskom i Nenadu Bjekoviću. Marković je bio selektor Hrvatske i jedan od najuspješnijih predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Bh.reprezentativci okupit će se u nedjelju u hotelu “Terme” u Laktašima, gdje će odraditi nekoliko treninga, odakle će krenuti ka Zagrebu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prva utakmica sa Slovačkom na rasporedu je 10.maja, dan kasnije igramo s Belgijom, a grupnu fazu završavamo s Crnom Gorom. Sve tri pomenute reprezentacije, a posebno Belgija tradicionalno su uspješni u ovom uzrastu, pa bi plasman u završnicu predstavljao pravi podvig.

Utakmice za poredak igraju se 14.maja. Za najbolje reprezentacije i pojedince predviđene su nagrade.

N.I.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rusija optužila SAD da stoji iza napada dronovima na Kremlj

Rusija optužila SAD da stoji iza napada dronovima na Kremlj

OD DJEVOJČICE ZLATNOG GLASA DO DAME: Ilma Karahmet pokazala savršeno rođendansko izdanje

OD DJEVOJČICE ZLATNOG GLASA DO DAME: Ilma Karahmet pokazala savršeno rođendansko izdanje