in

Izgorjela trećina pogona, a najgore je što je jedan kolega nastradao

Izgorjela trećina pogona, a najgore je što je jedan kolega nastradao
Slatka-Tajna.Eu
Izgorjela trećina pogona, a najgore je što je jedan kolega nastradao

Jedna je osoba teže ozlijeđena u velikom požaru koji je noćas zahvatio paletarnicu nedaleko od Velike Gorice. Proširio se na upravnu zgradu i skladište. Vatrogasci su malo nakon ponoći primili dojavu o eksploziji stroja i požaru.

Vlasnik Galeković: Najgore je što je jedan kolega nastradao

Filip Galeković, vlasnik tvornice, kazao je da je izgorjela četvrtina, gotovo trećina pogona. 

– Materijalni dio je možda i manje bitan u svemu. Najgori dio je da je jedan kolega nastradao. Na odjelu je intenzivne njege. Posjetit ćemo ga u bolnici i razgovarati s njegovom obitelji, kazao je Galeković. 

Dodao je da se u njegovoj tvrtki provodi zaštita na radu i da su svi djelatnici educirani za rad na siguran način.

Vatrogasne ekipe još su na terenu, kazala je za podnevni Dnevnik novinarka Ruža Ištuk. Iz Klinike za traumatologiju KBC-a “Sestre milosrdnice” potvrdili su da ozlijeđeni radnik ima opekline od 40%, inhalacijsku opeklinu i intubiran je. Nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja.

Još ima dijelova tvornice koji gore. Neke od njih gasitelji iznose van i gase ih.

Uzrok požara još se ne zna. Ljudi kažu da se požar dogodio ondje gdje se proizvode pelete, a eksplodirao je stroj za kojim je i bio radnik koji se tada i ozlijedio, kazala je novinarka Ruža Ištuk.

Maceković: Čeka nas dosta posla, ali nema opasnosti od širenja požara

Ivica Maceković, zapovjednik JVP-a Velika Gorica, kazao je za HTV da su u ponoć i 8 minuta dobili dojavu o požaru u drvoprerađivačkoj industriji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Nakon same dojave nismo znali da se radi o požaru ovakvih razmjera, ali smo na udaljenosti od 5 kilometara već vidjeli da se radi o velikom požaru pa smo počeli dizati dodatne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava, kazao je. 

Trenutačno je na terenu 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava i jedna javna vatrogasna postrojba. 

– Stalno mijenjamo ljude. Umorni odlaze, a dolaze novi. Uglavnom smo sanirali požarište. Ima još izdimljavanja, a imamo i strojeve koji nam pomažu da uklonimo limeni krov koji je pao na drveni gorivi materijal. Ima jako puno drvenog materijala. Čeka nas još dosta posla, ali nema opasnosti od širenja požara, dodao je. 

Za vrijeme eksplozije jedna osoba je ozlijeđena i ima opekline.

– Navodno se zbog te eksplozije i proširio požar, rekao je Maceković.

Ruža Ištuk, novinarka HTV-a, kazala je da se čula i s vlasnikom tvornice. Potvrdio je da je jedan radnik ozlijeđen, ali nije želio govoriti o mogućoj materijalnoj šteti.

– To je jedan od najvećih požara u Velikoj Gorici. Velika je materijalna šteta, ali sada je najbitniji ozlijeđeni djelatnik. S molitvama smo uz njega i njegovu obitelj. Nadamo se da će biti što manje posljedica i van životne opasnosti, kazao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Pogledajte snimku iz JVP-a Velike Gorice:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Znate li kako se zvala prva ćevabdžinica u Sarajevu?

Znate li kako se zvala prva ćevabdžinica u Sarajevu?

Ovako se pravi pekarsko tjesto

Ovako se pravi pekarsko tjesto