in

Premijer zadužio Beroša da ponovno razgovara s liječnicima

Premijer zadužio Beroša da ponovno razgovara s liječnicima
Slatka-Tajna.Eu
Premijer zadužio Beroša da ponovno razgovara s liječnicima

Vili Beroš

Foto: HTV / HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da ga je premijer zadužio da ponovno razgovara s liječnicima o situaciji u zdravstvu. Pozvat će, kaže, sve koji imaju što reći, pa i udruge koje su organizirale prosvjed prošle subote u Zagrebu. Komentirao je i mogućnost štrajka liječnika.

– Da bi došli do štrajka moraju se realizirati određeni zakonski preduvjeti. Kad do toga dođe mora postojati određeni period mirenja i pregovaranja. Naravno da ćemo razgovarati. Ako djelatnici imaju iskrene namjere, vjerujem da će prepoznati iskrene namjere i iskorake u hrvatskom zdravstvenom sustavu, kazao je Vili Beroš

Naveo je da se uredbom izjednačavaju i povećavaju koeficijenti za sve specijaliste a za 10 posto se podižu plaće za specijalizante. 

Na pitanje hoće li premijer pozvati na sastanak liječnike koji su prije tjedan dana prosvjedovali za spas hrvatskoga zdravstva ocijenivši da je ono pred raspadom, Beroš je odgovorio da će razgovarati sa svim relevantnima za razgovore i unaprjeđenje zdravstvenog sustava. Mislim da premijer u ovom trenutku ne, ali ja sam dobio taj zadatak i ja ću razgovarati sa svima koji imaju nešto reći, ali utemeljeno bez fige u džepu, istaknuo je.

Dodao je da se puno toga radi, ali da je potpuno jasno da se ti iskoraci ne mogu realizirati u nekoliko tjedana ili mjeseci. “Svjestan sam situacije u hrvatskom zdravstvenom sustavu, svjestan sam potrebnih promjena, ono što ova reforma nudi su upravo te promjene. Prema tome, pozivam sve konstruktivne elemente da se pridruže nama u izliječenju hrvatskog zdravstvenog sustava”, poručio je.

– Iz dana u dan rješavamo liste čekanja. Svjedočite i sami da smo se suočili s pandemijom koja nam je bitno poremetila ritam rada, međutim, usprkos povećanog broja pretraga koji imamo nakon pandemije, dobro se nosimo s time i nabavljamo iznimno važnu dijagnostičku i terapijsku opremu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) koja će nam pomoći u borbi protiv toga, rekao je Beroš.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U izjavi novinarima na obilježavanju Dana narcisa, podsjetio je da je iz NPOO-a predviđeno oko 97,5 milijuna eura za nabavu nove opreme koja će pomoći u dijagnostici i liječenju onkoloških bolesti te smanjenju lista čekanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Jajce, Kraljevski grad na vodopadu

Jajce, Kraljevski grad na vodopadu

Prilika za Zmajeve: Slovačka u negativnom nizu, selektor Calzona pod pritiskom

Prilika za Zmajeve: Slovačka u negativnom nizu, selektor Calzona pod pritiskom