in

Udala se nećakinja princeze Diane: Otac joj nije došao, zbog brata neće naslijediti ništa

Udala se nećakinja princeze Diane: Otac joj nije došao, zbog brata neće naslijediti ništa
Slatka-Tajna.Eu

Foto: Instagram @_althorp

Udala se nećakinja princeze Diane, kći njenog brata Charlesa, lady Amelia Spencer, a niti jedan član kraljevske porodice nije prisustvovao ceremoniji koja se održala nedaleko od Cape Towna u Južnoj Africi.

Njen odabranik je Greg Mallett s kojim je u vezi već 14 godina od čega su tri zaručeni, prilikom nedavne zabave dobrodošlice koju su priredili za svoje goste, podijelio je njihovu zajedničku fotografiju i posvetio joj nježnu poruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal-ish (@_althorp)

-Nikad me nećeš prestati nasmijavati. A ja tebe nikad neću prestati gledati s divljenjem, napisao je uz fotografiju na kojoj ga supruga grli oko vrata pokraj bazena u dvorištu vile s pogledom na more.

Na vjenčanju je, prema pisanju britanskih medija bila njena majka Victoria te sestre Eliza i Kitty te polubrat Samuel Aitken, no nije bilo njenog oca Charlesa Spencera, brata pokojne princeze Diane, kao ni njenih bratića princa Williama i Harryja.

Grof Spencer bio je u braku tri puta i ima sedmero djece. Ameliju i njenu sestru blizanku Elizu, kao i njihova brata Louisa i stariju sestru Kitty, dobio je u braku s prvom suprugom Victoriom Lockwood, a britanski mediji su više puta pisali da se od djece koju je dobio u prvom braku Charles udaljio.

 

View this post on Instagram

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A post shared by Royal-ish (@_althorp)

Naime, Charles i Victoria su tokom svog braka živjeli u Cape Townu, a nakon njihovog razvoda 90-ih, on se vratio u Veliku Britaniju, a djeca su ga tamo posjećivala. Čini se da je s kćeri i zetom bio u dobrim odnosima jer je čak nakon njihovih zaruka 2020. javno otkrio da ga je Greg zamolio za njegovu ruku.

-Presretan sam zbog svoje kćeri Amelije koja se zaručila za svog dečka s kojim je 11 godina, Grega. Divno je čuti da su oboje tako uzbuđeni oko svoje budućnosti. Oboma šaljem ljubav i sve najbolje u zajedničkom životu. Drago mi je da je Greg tražio moj blagoslov prije nego što ju je zaprosio, to je bilo jako slatko, komentirao je tad na Twitteru..

Glasine da je u lošim odnosima s kćerima krenule su nakon što se grof nije pojavio ni na vjenčanju njene sestre Kitty koja se u julu 2021. udala za svog 32 godine starijeg supruga, milijardera Michaela Lewisa. Umjesto toga lady Kitty je do oltara ispratio njen brat, Louis Spencer, nasljednik porodičnog imanja i titule.

-Kitty i Charles su bili bliski dok je ona odrastala, ali njihov je odnos zahladio i udaljili su se nakon što je on oženio svoju treću suprugu Karen 2011. godine, ispričao je ranije za Daily Mail izvor blizak porodici.

Zanimljivo je istaknuti da, iako Charles Spencer ima sedmero djece, Kitty, Elizu, Ameliju i Louisa s prvom suprugom, Edmunda i Laru s drugom suprugom i osmogodišnju Charlotte iz trećeg braka, samo će Louis naslijediti porodično bogatstvo.

Razlog tome je kontroverzna tradicija muške primogeniture, odnosno običaja da najstarije muško dijete dobije porodičnu imovinu i aristokratsku titulu, stoga su njegove sestre eliminirane iz nasljedstva samo zato što su žene.

Njihova imovina nije mala, te se procjenjuje da je Dianin brat, grof Charles Spencer, ‘težak’ oko 154 miliona dolara, a porodica ima imanje Althorp u West Northamptonshireu koje se proteže na oko 5,300 hektara.

Izvor: story.hr 

The post Udala se nećakinja princeze Diane: Otac joj nije došao, zbog brata neće naslijediti ništa appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Predstavljeni rezultati prvog istraživanja o navikama spavanja u BiH

Predstavljeni rezultati prvog istraživanja o navikama spavanja u BiH

Džeko i društvo sjajno raspoloženi na klupi za rezervne igrače (FOTO)

Džeko i društvo sjajno raspoloženi na klupi za rezervne igrače (FOTO)