in

Počela 95. dodjela Oscara: Prvi zlatni kipić pripao Guillermu del Toru

Počela 95. dodjela Oscara: Prvi zlatni kipić pripao Guillermu del Toru
Slatka-Tajna.Eu
Počela 95. dodjela Oscara: Prvi zlatni kipić pripao Guillermu del Toru

Počela je najglamuroznija noć u Hollywoodu, a uoči 95. dodjele Oscara, tepihom boje šampanjca prošetala su neka od najvećih imena, kako iz filmske tako i iz muzičke industrije. Svečanu ceremoniju je otvorio voditelj Jimmy Kimmel. U uvodnom govoru istaknuo je da je ove godine čak 16 nominiranih po prvi put.

Prva nagrada večeri odmah je završila na očekivanoj adresi, u rukama Guillerma del Tora za briljantni “Pinocchio”. Filmska adaptacija proslavljenog meksičkog reditelja slovi za jedan od najboljih filmova 2022. godine, a kritičari ne prestaju da hvale novu verziju priče o drvenom lutku. Del Toro je zasigurno odradio najbolji posao i pokazao Disneyju (koji je također pokušao oživjeti svoj klasik) kako se radi remake klasika.

Ke Huy Quan dirljivim govorom zahvalio na zasluženom Oscaru

Druga velika kategorija ove godine, ona najboljeg sporednog glumca, prepuna je fenomenalnih ostvarenja, a favorita je više iako su mnogi vjerovali da će završiti u rukama velikog povratnika Ke Huy Quana koji je odradio vrhunski posao kao Waymond Wang u odličnom, hvaljenom i nagrađivanom “Everything Everywhere All at Once”. Glumac je od sreće na pozornici zaplakao. Istaknuo je i da je osvajanje ove nagrade za njega ostvarenje američkog sna.

REUTERS

Veteranka Jamie Lee Curtis osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu

Glumice Angela Bassett (“Black Panther: Wakanda Forever”), Hong Chau (“The Whale”), Kerry Condon (“The Banshees of Inisherin”), Jamie Lee Curtis i Stephanie Hsu ( ”Everything Everywhere All at Once”) nominirane su u kategoriji za najbolju sporednu glumicu.

REUTERS

Nagradu je dobila Jamie Lee Curtis koja je također glumila u filmu “Everything Everywhere All at Once”. Glumica je svojim emotivnim govorom istaknula zahvalnost cijeloj ekipi filma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Slozna Braca 3 – Dosao strucnjak za mine

Slozna Braca 3 – Dosao strucnjak za mine

Jednostavan način da tijesto brzo naraste (VIDEO)

Jednostavan način da tijesto brzo naraste (VIDEO)