in

Pet namirnica koje vam mogu pomoći da se riješite glavobolje

Pet namirnica koje vam mogu pomoći da se riješite glavobolje
Slatka-Tajna.Eu

Kada nas boli glava, prvo posežemo za lijekovima, no trebali bi se okrenuti mudrijem izboru namirnica.

Ukoliko vas muče glavobolje, pored lijekova, u tome vam može pomoći i hrana. U nastavku pročitajte o kojim namirnicama je riječ.

Banane

Ako osjećate da počinje napad migrene, umjesto prerađene hrane poput slatkiša, bolja je ideja okrenuti se bananama. Njihova tajna je u tome što brzo pružaju obilje energije i sadrže dosta magnezijuma, koji djeluje blagotvorno kod ljudi koje muči glavobolja. Pored toga, čak 74 posto banane čini voda, pa je ona sjajna i za hidrataciju organizma.

Sjemenke

S obzirom na to da je manjak magnezija jedan od najčešćih nutritivnih izazivača, nadoknada ovog minerala je obavezna, a on se u ogromnoj mjeri može pronaći u chi sjemenkama, sjemenu bundeve i lana.

Biljni čajevi

Uz to što čaj hidrira, ako pažljivo birate biljku možete ublažiti simptome migrene. Recimo, nana je poznata po olakšanju pritiska u predjelu sinusa, što je čest simptom sinusne glavobolje, a čaj od nane pomoći će i kada se inhalira i kada se pije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Čokolada

Ukoliko vas glava boli jer smanjujete ili potpuno izbacujete kafu, jedite više čokolade.  Uz to, crna čokolada je bogat izvor magnezija.

Gljive

U pojedinim slučajevima, do glavobolje dolazi kod slabije apsorpcije u crijevima, pri čemu može da pomogne vitamin B2. Njega najviše ima u gljivama, potom u koštunjavom voću i jajima, a on djeluje i kao prevencija glavobolja povezanih s migrenom.

(Ljepota&Zdravlje)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Javno poticao na mržnju i nasilje prema strancima, policija ga traži

Javno poticao na mržnju i nasilje prema strancima, policija ga traži

Genocide victims’ Association asks Schmidt to sack FBiH President

Genocide victims’ Association asks Schmidt to sack FBiH President