in

U kojim su godinama žene, a u kojim muškarci najraspoloženiji za seks

U kojim su godinama žene, a u kojim muškarci najraspoloženiji za seks
Slatka-Tajna.Eu

 

Jeste li čuli za pojam seksualni vrhunac? Iako na prvu zvuči kao da govorimo o orgazmu, ovaj se pojam ipak odnosi na životno razdoblje kad imamo najviše interesa za seks, kad nam je najugodniji i kad najviše o njemu razmišljamo.

Iako nam je logično zaključiti da seksualni vrhunac doživljavamo u mladim danima, istraživanja su pokazala da je to daleko od istine. Knjige poznatog istraživača Alfreda Kinseya, govore nam mnoge zanimljivosti o ovoj temi.

Primjerice, pogrešno je vjerovati da je naš seksualni nagon najjači za vrijeme puberteta ili adolescentskog razdoblja, a još je zanimljivija činjenica da muškarci i žene vrhunac svog seksualnog nagona doživljavaju u različitim periodima života.

Kinsey je u jednom od svojih istraživanja upitao muškarce i žene u kojim su godinama doživljavali najbolji seks, kad su u njemu najviše uživali i kad su doživljavali najviše orgazama.

Kad žena dođe u određene godine i pronađe sebe, postane zadovoljnija u svome tijelu, a samim time i opuštenija

Statistika je pokazala da su muškarci u seksu najviše uživali u 17. i 18. godini svog života, dok je kod žena to bilo dosta kasnije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Žene, naime, seksualni vrhunac dožive tek u srednjim 30-ima, a glavni je razlog zadovoljstvo samom sobom.

Istraživači su žene u 30-ima opisali kao žene sa seksualnim iskustvom, misleći pritom na iskustvo u poznavanju svojih želja i potreba, a ne na broj muškaraca s kojima su imale seksualne odnose.

Kad govorimo o muškom seksualnom iskustvu, to obično bude u kontekstu broja žena s kojima su spavali i svih taktika i strategija koja su naučili za vrijeme svog seksualnog života. Dakle, kroz godine žene uče o sebi, a muškarci o ženama. I to je savršen recept za dobar seks u kasnijem životnom periodu.

Mlađe djevojke, s druge strane, nisu vješte u komuniciranju svojih želja i potreba s partnerom, a nezadovoljstvo svojim tijelom najviše utječe na njihov seksualni život. Primjerice, u jednom je istraživanju čak 30 posto djevojaka priznalo da tokom seksa pokušavaju sakriti trbuh pa su istraživači lako mogli pronaći poveznicu između dobrog seksa i samopouzdanja.

 

 

Isto istraživanje je pokazalo da žene između 27 i 45 godina imaju najčešće seksualne odnose. Žene u tom periodu života najčešće i rađaju djecu, a trudnoća može utjecati na hormone i seks učiniti boljim ili gorim.

U većini slučajeva libido poraste nakon trudnoće pa je i to jedan od razloga zašto je ženama seks ugodniji nego mladim djevojkama. Žene imaju povećan seksualni nagon sve do menopauze, kad razina estrogena pada, a libido se smanjuje.

Muškarcima se, s druge strane, libido ne smanjuje u zlatnom periodu njihova života. Na njihov seksualni nagon u 50-im godinama utječu stres na poslu, financijski stres i zdravstveni problemi.

The post U kojim su godinama žene, a u kojim muškarci najraspoloženiji za seks appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sebija Izetbegović ostaje ginekologinja, sporna samo profesorska titula

Sebija Izetbegović ostaje ginekologinja, sporna samo profesorska titula

Predstavljeni govornici 9. FMCG Retail Summit Sarajevo

Predstavljeni govornici 9. FMCG Retail Summit Sarajevo