in

Šest biljaka koje ublažavaju vidljivost celulita

Šest biljaka koje ublažavaju vidljivost celulita
Slatka-Tajna.Eu

Gotovo da ne postoji žena koja se nije susrela s celulitom, ma kako bila vitka, mršava ili provodila sate u teretani, na trčanju, vježbajući…

 

Što je zapravo celulit?

Celulit ili narančina kora najčešće nastaje zbog viška masnoće, poremećaja u cirkulaciji i izmjeni tvari te zadržavanja vode u tkivima.

Ipak, postoje i brojna rješenja za ovaj problem, a to su – biljke. Naime, na tržištu se nalazi velik broj preparata u borbi protiv celulita, a u svakom se nalazi barem jedna biljka koja pomaže u problemu rješavanja celulita. Biljke koje se najčešće koriste za tu namjenu su: maslačak, bršljan, kopriva, morske alge…

Važno je napomenuti da celulit nije samo estetski problem jer može doći do ozbiljnih poremećaja u cirkulaciji.

To je neravna, kvrgava tekstura kože koja se najčešće nalazi u predjelu bedara, stražnjice, nadlaktice i trbuha.

Ovo su najefikasnije biljke za ublažavanje celulita.

Bršljan

Iako je bršljan poznat kao biljka koja pomaže pri iskašljavanju, danas se sve više koristi i u saniranju celulita jer sadrži hederasaponine, koji odlično djeluju na vene, inhibiraju enzime elastazu i hijalurinidazu, čime se omogućava stvaranje elastina koji pospješuje bolju izgradnju potkožnog tkiva.

Hederin je odgovoran za zaštitu krvnih žila i smanjenje njihove propusnosti. Pomaže apsorpciju celulitnih edema koji se javljaju u početnim fazama razvoja celulita. To je vrlo važno svojstvo kod tretiranja celulita. Preparati na bazi bršljana znanstveno su dokazani i opravdavaju svoju primjenu, a pogodni su i za korištenje kod osoba koje imaju problema s venama.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Maslačak

Ova se biljka koristi za pomoć kod mršavljenja i detoksikacije organizma, pa je zbog svojeg diuretskog djelovanja čest sastojak mješavine čajeva za mršavljenje jer potiče mokrenje i rad bubrega.

 

Kopriva

Korijen i listovi koprive neizostavan su sastojak čajeva za mršavljenje, čišćenje organizma i pojačavanje cirkulacije. Tim postupkom dolazi do izlučivanja viška tekućine iz organizma koja je nakupljena u masnim naslagama – celulitu.

 

Bazga ili zova

Cvjetovi bazge su diuretici i imunostimulatori. Svojim djelovanjem odlično se uklapaju u čajne mješavine koje nam pomažu u detoksikaciji i mršavljenju, ali tako da uz gubitak kilograma čuvamo i jačamo, a ne slabimo naš imunitet. Kroz pojačano znojenje dodatno čisti organizam.

 

Borovica

Plodovi borovice pojačavaju cirkulaciju i izazivaju crvenilo kože. Eterično ulje ploda borovice nalazi se praktički u svakom ulju i kremi za masažu protiv celulita.

Alge

Morske alge pokazale su se kao vrlo uspješne u liječenju i prevenciji celulita, a često se koriste u kombinaciji s glinom. Djeluju na način da pospješuju cirkulaciju, potkožnu prokrvljenost, potiču razgradnju masnoća i izlučivanje nakupljene vode u tkivima. Sadrže sastojke koji djeluju kao antioksidansi koji sprečavaju starenje kože i štite je od slobodnih radikala. No, alge sadržavaju i sastojke koji djeluju kao antioksidansi koji sprečavaju starenje kože i štite je od slobodnih radikala – minerale, nezasićene masne kiseline, polisaharide, proteine, aminokiseline, betakaroten, vitamine E, B1,B2 i B12.

The post Šest biljaka koje ublažavaju vidljivost celulita appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte kako je mnogima omiljeni pjevač Halid Bešlić izgledao kao dječak

Pogledajte kako je mnogima omiljeni pjevač Halid Bešlić izgledao kao dječak

POD ‘NADZOROM’ VLADIMIRA PUTINA: U Banjoj Luci se sastali Milorad Dodik i Dragan Čović (FOTO)

POD ‘NADZOROM’ VLADIMIRA PUTINA: U Banjoj Luci se sastali Milorad Dodik i Dragan Čović (FOTO)