in

Ovih osam namirnica nikada ne bi trebali pripremati u posuđu od lijevanog željeza

Ovih osam namirnica nikada ne bi trebali pripremati u posuđu od lijevanog željeza
Slatka-Tajna.Eu

Prilikom kuvanja određene hrane, važno je paziti kakvo posuđe odabirete

Tave i drugo posuđe od lijevanog željeza idealno je za pripremanje puno jela, lijepo i moćno izgledaju, teško je pa dugo zadržava toplinu što ga čini idealnim, mogu se direktno stavljati u pećnicu, a to dodaje još cijeli niz jela koji se u njima mogu pripravljati.

Ipak, tajna izvrsnih rezultata je u tome da znate kada ih treba upotrebljavati, a kada je drugo posuđe prikladnije. Ovo je pet stvari koje ne biste trebali spremati u posuđu od lijevanog željeza, piše Huffpost.

Umak od rajčice

Kisela hrana kao rajčica može oštetiti zaštitni sloj na tavi, a to popraviti, zbilja je problem. I još gore konačni rezultat je da će hrana dobiti metalni okus, osobito ako se radi o umaku koji se kuhao polagano. Preskočite ovo posuđe i upotrijebite čelično.

Osjetljiva riba

Kao i jaja, riba se može zalijepiti za tavu i da je maknete moraćete strugati što će oštetiti zaštitu tave. Lijevano željezo izvanredno je, u prvom redu, za steakove jer ih možete poslužiti jako vruće, ali emajl bi za ribu bio puno bolji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Omleti

Osim ako nemate vrlo skupu tavu provjerenog proizvođača za koju znate da je visoke kvalitete, omleti i druga jaja mogu se zalijepiti za površinu kada ih pokušate vaditi. Tako ćete servirati na tanjur jedan ružan, oštećeni omlet. Da biste odstranili ostatke jela, namočićete tavu i tako definitivno oštetiti zaštitni sloj. Radije koristite emajliranu tavu i lijepo preklopljeni omlet skliznuće na tanjir.

Meso pirjano u vinu

Nije najbolja ideja niti kuvati u lijevanom željezu jelo kojem dodajemo vino ili ocat osim ako posuda nije perfektno zaštićena pa kiselina nagriza samo malene količine metala.One ipak dospijevaju u hranu, i daju jedan popratni okus i potencijalno su štetni za zdravlje.

Deserti

Teoretski puno deserta ispadne u tim tavama jako dobro, dobiju potrebne hrskave rubove i desert se može direktno zapeći u pećnici ako je potrebno. Ali ako uglavnom pripravljate mirišljavu hranu u tom posuđu, ostaci okusa prenijeće se na sljedeće jelo koje odlučite spremiti. Ako imate više takvih posuda, odvojite one u kojima spremate slana jela sa češnjakom i one za slatke delicije.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

EU priprema plan za isporuku streljiva Ukrajini

EU priprema plan za isporuku streljiva Ukrajini

Red Army bodri Veleža, ali ne na tribinama stadiona Rođeni

Red Army bodri Veleža, ali ne na tribinama stadiona Rođeni