in

Otvoreno o zabrani turbofolk koncerata

Otvoreno o zabrani turbofolk koncerata
Slatka-Tajna.Eu
Otvoreno o zabrani turbofolk koncerata

Hoće li zabrana turbofolk koncerata u gradskim dvoranama u Puli i Osijeku dobiti sudski epilog? Hoće li to postati dodatna reklama takvim izvođačima? Koja je razlika između turbofolka i narodne glazbe? Je li bitka protiv glazbenog šunda s istoka odavno izgubljena ili tek počinje?

O tome su u emisiji Otvoreno, urednika i voditelja Mislava Togonala, govorili, Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, Srđan Simić, odvjetnik organizatora koncerta u Puli, Zoran Škugor, glazbeni producent, Vedran Strukar, stručnjak za odnose s javnošću u glazbenoj industriji i Ivan Dečak, glazbenik.

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule rekao je kako je na njemu kao gradonačelniku da brine o kulturnoj politici grada. Kako kaže, njegovo mišljenje je da takav izričaj nije prihvatljiv u gradu.

Simić je rekao kako se podnijela tužba na Trgovačkom sudu u Pazinu protiv Pula sporta koji je trgovačko društvo u vlasništvu grada i upravlja dvoranom Mate Parlov.

– S njima smo imali valjano potpisan ugovor, koji nije raskinut, te je od suda zatražena privremena mjera kojom će se naložiti Pula sportu predaja u posjed nekretnine za potrebe održavanja koncerta, rekao je.

Zoričić je rekao kako će se čekati odluka suda.

– Promoviran je jedan organizator, pjevač i gosti, a u ugovoru je drugi organizator. Toliko je nepoznanica i neozbiljnosti u pristupu. Moram reći da je sve ovo postalo sekundarno i puno je važnije ono nacionalno, rekao je.

Dodaje kako se govori da je on desničar, a prošle je godine prihvatio da Đorđe Balašević bude proglašen počasnim građaninom grada Pule, isto tak, kako kaže, dobro surađuje sa Srpskim kulturnim centrom.

Dečak je rekao kako se puno vremena potrošilo o održavanj „cajki” u Puli umjesto da se govori o urbanoj glazbi u Hrvatskoj koja je sve bolja, ali je ispod, kako kaže, radara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Mislim da zabrane ne čine ništa dobro, pogotovo zabrane unutar kulture, naglasio je i dodao kako je to samo reklama.

Strukar je rekao kako je svima jasno da je gospodin Zoričić ovo napravio kako bi sebe popularizirao na nacionalnoj osnovi, stoga što je upravo u tijeku njegova medijska kampanja.

– Vidi se da gospodin Zoričić „puca” na karijeru izvan Pule i ovo je njegov medijski projekt s kojim želi ući na nacionalnu medijsku scenu, naglasio je i dodao da kada su Zoričića pitali želi li biti predsjednik, on je odgovorio „o tom potom”.

Na pitanje kako je devedesetih na hrvatskoj sceni krenuo dance, Škugor je rekao kako je to bio plan.

– Mene su pozvali u ured predsjednika gdje je rečeno s obzirom na to da je počeo rat, narod mora imati zabavu barem vikendom. Tada sam doznao da će dvorane i hoteli biti pretvoreni u izbjegličke centre. Tada mi je palo na pamet da napravim dance scenu na hrvatskom jeziku što je dalo rezultate, rekao je i dodao kako je ta scena trajala dok je trajala.

Na pitanje kako popularizirati hrvatsku glazbu, Dečak je rekao kako se domaća glazba ne pušta u prime timeu te da je to problem.

Škugor naglašava kako je on protivnik svih zabrana.

Strukar se zapitao tko je taj da na temelju svog ukusa diktira što bi se trebalo slušati u nekom gradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Visoko obrazovanje u BiH kao izvor profita

Visoko obrazovanje u BiH kao izvor profita

kpz prokleta robija on je lud

kpz prokleta robija on je lud