in

Dizajneri odobrili: 4 trenda koja će obilježiti 2023.

Dizajneri odobrili: 4 trenda koja će obilježiti 2023.
Slatka-Tajna.Eu

Svijet interijera u godini u koju smo uveliko zakoračili obilježit će „nostalgični stil“. Riječ  je o stilu koji nas vraća pravac u djetinjstvo i udobnost bakine kuće. Sve će biti u detaljima i jarkim bojama, a kako bismo vam olakšali, izdvojili smo nekoliko dizajnerskih preporuka.

Prasak boja

Fokus u ovoj godini je stavljen na boje. Plava, zelena, narandžasta i smeđa rado će biti viđene u dizajnu interijera. Već na proljeće glavnu ulogu preuzimaju namještaj i detalji u žutoj boji, a neće izostati ni pastelni tonovi. Ukoliko se odlučite obojiti zidove u neku od jarkih boja, ne bježite od namještaja u istoj boji, samo se odlučite za drugu nijansu.

Odvažne kuhinje

Prošla su vremena dosadnih i monotonih kuhinjskih elemenata, a kad smo ušli u 2023., ušli smo u novu eru odvažnog dizajna kuhinje. Bijeli i neutralni elementi će početi da se gase i zamjenjuju ih crni, zeleni i drveni.  Slobodno upotpunite svoju kuhinju velikim udarcima smjelih boja i pustite mašti na volju. Ne mora sve biti bijelo i dosadno, zar ne?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


 

Caruju sirovi, prirodni materijali

Nije tajna da je dramatičan, šareni mermer sve više zastupljen u dizajnu interijera. Iako su organski oblici i materijali bili popularni u prošlosti, ponovo je stavljen fokus na preuveličane teksture u mermeru, kamenu i drvetu, pa nemojte bježati od toga.

Nostalgični dizajn

Ne možete ne voljeti ‘nostalgičan’ dizajn, jer je održiv, a održivost mora biti na čelu dizajna. Miješanje komada iz prošlosti i sadašnjosti svake godine je na vrhu liste dizajnerskih pravila, pa i ove budite slobodni da posjetite vintage trgovine i u svoj dom unesete bar jedan komad koji će vas na sami pogled vratiti u djetinjstvo.

 

The post Dizajneri odobrili: 4 trenda koja će obilježiti 2023. appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Košarac: “Balkan Solar Summit” će dati odgovore na mnoga pitanja

Košarac: “Balkan Solar Summit” će dati odgovore na mnoga pitanja

JANJUS I LEPOSAVA SE MUVAJU (18+)!! Janjus je uhvatio za guzu (pogledajte obavezno)

JANJUS I LEPOSAVA SE MUVAJU (18+)!! Janjus je uhvatio za guzu (pogledajte obavezno)