in

Smijenjen pročelnik Prhat zbog propusta oko prodaje gradskog zemljišta

Smijenjen pročelnik Prhat zbog propusta oko prodaje gradskog zemljišta
Slatka-Tajna.Eu
Smijenjen pročelnik Prhat zbog propusta oko prodaje gradskog zemljišta

Pula

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Smjena u pulskoj gradskoj upravi. Damir Prhat više nije pročelnik Odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom. Fotelje ga je stajao pokušaj prodaje atraktivne gradske nekretnine na pulskim Valsalinama, pri čemu je Prhat na gradskom vijeću rekao da županijsko vijeće nije imalo primjedbe na zemljišnu dokumentaciju, što se pokazalo neistinitim.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić smijenio je pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damira Prhata čije se ime posljednjih dana i postupanje vezalo uz propuste s prodajom vrijedne gradske nekretnine na Valsalinama, potvrđeno je.

U ovom slučaju riječ je o pet objedinjenih zemljišta od 928 četvornih metara koji su izlicitirani po cijeni od 2,59 milijuna kuna, to jest 344 eura po kvadratu. Dio je gradskih vijećnika tvrdio da je cijena preniska, osobito ako se uspoređuje s cijenama drugih čestica u vlasništvu Grada Pule koje su se u susjednim atraktivnim kvartovima prodavale po gotovo trostrukoj cijeni.

– Upravo kroz upravljanje imovinom prethodna vlast je napravila najveće traume našim sugrađanima i gradu i mi moramo bolje od toga. Svaka prodaja mora biti obrazložena, dobro pripremljena, procedura ispoštovana i sva dokumentacija dostupna svima. Stoga sam se jutros zahvalio na suradnji pročelniku Damiru Prhatu i još dvama službenicima Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom, rekao je danas Zoričić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Prhata će zamijeniti njegova najbliža suradnica i dosadašnja pročelnica Odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

Lerotić upozorio na pokušaj prodaje zemljišta na Valsalinama

Cijeli ovaj slučaj oko pokušaja prodaje atraktivnog zemljišta na Valsalinama izašao je u javnost nakon što je saborski zastupnik i gradski vijećnik IDS-a Marin Lerotić prošlog tjedna optužio za laži pročelnika Prhata, zatraživši njegovu kao i ostavku gradonačelnika Zoričića.

Lerotić je tada izjavio kako pokušaj prodaje gradskog zemljišta na toj atraktivnoj lokaciji otkriva mnoge probleme i netransparentnost u načinu na koji Pulom upravlja gradska vlast.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Gradonačelnik Zoričić potvrdio je danas da je zajedno sa suradnicima provjerio cijelu proceduru oko pripreme prodaje zemljišta i ocijenio kako procedura nije ispoštovana, jer gradskim vijećnicima nije dostavljena dokumentacija, a županijsko procjembeno vijeće imalo je primjedbe na tu proceduru.

– Ne želim ulaziti u namjere pročelnika Prhata, no svaka prodaja mora biti obrazložena, dobro pripremljena, procedura ispoštovana i sva dokumentacija dostupna svima. Uskoro će biti gotova strategija upravljanja imovinom. Radili smo internu reviziju korištenja gradskih stanova i ako postoji dio upravljanja u kojem ćemo do kraja mandata napraviti značajnu promjenu, onda je to upravo upravljanje imovinom našega grada, naglasio je Zoričić.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentira pozive IDS-ovog vijećnika Marina Lerotića da da ostavku, Zoričić je ustvrdio kako je upravo IDS zaslužan što je on trenutno gradonačelnik Pule.

– IDS me naučio puno o tome kako ne treba raditi, puno sam naučio od njih pa kako i ne mijenjati ono što je pogrešno. Pozivan vijećnika Lerotića da se za dvije godine kandidira za gradonačelnika i nadam se da će dobiti više od 900 glasova koliko ih je dobio za ulazak u Sabor, izjavio je Zoričić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ASA Banka će i dalje biti jak oslonac i stanovništvu i razvoju različitih grana privrede

ASA Banka će i dalje biti jak oslonac i stanovništvu i razvoju različitih grana privrede

“Ženska sreća”,cvijeće koje traži malo pažnje a krasi svaki dom

“Ženska sreća”,cvijeće koje traži malo pažnje a krasi svaki dom