in

Amel Ćurić na sprovodu Massima: Zračio je posebnom energijom, znali smo razgovarati satima

Amel Ćurić na sprovodu Massima: Zračio je posebnom energijom, znali smo razgovarati satima
Slatka-Tajna.Eu

Bosanskohercegovački muzičar Amel Ćurić prisustvovao je sprovodu Massima Savića u Zadru, a upisao se i u knjigu žalosti gdje je uputio posljednje riječi svom mentoru s takmičenja X Factor 2015. godine.

Na današnjem sprovodu u Zadru od Massima Savića su se oprostili članovi porodice, rodbine, poznanici, ali i njegove kolege umjetnici. Fotografi su snimili Giuliana, Gibonnija i obitelj Huljić, ali i bh. muzičara Amela Ćurića koji je s Massimom poseban odnos izgradio tokom takmičenja na X Factor-u 2015. godine.

Foto: Društvene mreže

Upravo zbog dugogodišnjeg poznanstva, kako poslovnog tako i privatnog, Ćurić je prisustvovao današnjoj sahrani u Zadru, a upisao se i u knjigu žalosti.

“Beskrajno mi je žao što više neću moći provoditi vrijeme uz jednu takvu osobu kao sto je Massimo. To je čovjek od koga sam dosta toga naučio. Svaki trenutak proveden sa njim bio je insipirativan. Sa Massimom sam mogao razgovarati po dva sata, a također, znao je i saslušati drugu stranu. On bi slušao šta god imam da kažem. Davao bi mi savjete po pitanju muzike, ali i iz života. Bio je je jedan od onih ljudi koji su posebno poštovali publiku i svoje kolege. Kada Massimo uđe u neku prostoriju, ne možete da ga ne primjetite. Zaista je zračio posebnom energijom. Bio je izuzetno originalan. Umjetnik par exelance. Bila mi je čast što sam ga poznavao”, kazao je Ćurić.

Foto: Društvene mreže

Podsjetimo, Ćurić se ranije od Massima oprostio, kao i brojni drugi umjetnici, preko društvenih mreža, uz poruku:

“Zvao si me prije mjesec dana, javio sam se kratko i rekao da ću te ubrzo nazvati jer sam imao sastanak… To ‘ubrzo’ nikad nije došlo na red. Nisam te uspio nazvati i beskrajno žalim zbog toga… Uvijek kad se čujemo, razgovaramo po dva sata. Zato sam odgađao dok uhvatim vremena, danas ću, sutra ću… Ovo me pogodilo kao nož u srce iz vedra neba. Da smo barem pet minuta popričali. Da se nasmijemo još barem jedanput. Da mi barem još jednom ispričaš kako ćeš razvaliti koncert za koji se spremaš… Moj mentore… Neka ti je vječna slava i rahmet duši tvojoj umjetničkoj. Tvoj Amel”.

Otac Amela Ćurića poklonio ručno izrađenu gitaru Massimu Saviću
O privatnim odnosima i druženjima Ćurića i Massima govori i činjenica da je Amelov otac Massimu poklonio ručno izrađenu gitaru, a Amel je bio i gost na njegovom koncertu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Osnivanje poslovno-industrijske zone Kantona Sarajevo

Osnivanje poslovno-industrijske zone Kantona Sarajevo

Čapljinka u Miamiju partijala s Foxxom / Bljesak.info

Čapljinka u Miamiju partijala s Foxxom / Bljesak.info