in

UPOSLENICA AVAZA PRIZNALA KRIVICU: Dalila Delalić uslovno kažnjena na 18 mjeseci zatvora!

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/12\/vaz_1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/12\/vaz_1.jpg”,”caption”:”Ilustracija”,”bg”:”3a2c24″}]

Optužena Dalila Delalić, rođena 1986. u Sarajevu, zaposlena u marketingu novinske kuće Avaz, sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo napada na ovlašteno službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela iz Krivičnog zakona BiH. 

Krivično djelo na koje se odnosi optužnica počinjeno je 20. maja 2022. u 13.40 sati, ispred zgrade u kojoj su smještene institucije Bosne i Hercegovine, kada je optužena odbila poslušati naredbe policijskih službenika koji su osiguravali institucije BiH, a koji su zatražili da se optužena udalji sa lokacije, zbog neprimjerenog ponašanja, zatim odbila pokazati lične dokumente, te verbalno i fizički nasrnula na policijskog službenika DKPT BiH, nakon čega je savladana i vezana sredstvima prinude i lišena slobode. 

Optužena je u potpunosti priznala odgovornost za počinjeno krivično djelo. 

Dnevnik avaz / Screenshot

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U skladu sa sporazumnim priznanjem, za optuženu je predložena kazna u trajanju od jedne godine i šest mjeseci zatvora, koja neće biti izvršena ukoliko optužena u naredne dvije godine na počini novo krivično djelo. 

Sporazumnim priznanjem optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, a predmet se završava bez suđenja i glavnog pretresa. 

Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH, koji je sporazum prihvatio, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

EKSKLUZIVNO! Dario Prpić se prvi put oglasio u jeku skandala: “Ako treba, ja ću vjenčati najboljeg druga i moju bivšu” – Senzacija

BAKIR MEČKIĆ PRED NOVOGODIŠNJI NASTUP U “PLAVOJ PRIZMI”: Bend i ja smo spremni da napravimo dobar provod