in

RAT UŽIVO: Nove prijetnje iz Moskve, u oslobođenom Hersonu pronađene sobe za mučenje, oboren bombarder i jurišni zrakoplov Ruske Federacije…

RAT UŽIVO: Nove prijetnje iz Moskve, u oslobođenom Hersonu pronađene sobe za mučenje, oboren bombarder i jurišni zrakoplov Ruske Federacije…
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Nove prijetnje iz Moskve, u oslobođenom Hersonu pronađene sobe za mučenje, oboren bombarder i jurišni zrakoplov Ruske Federacije…

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fiubn01wqae6eg8.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fiubn01wqae6eg8.jpg”,”caption”:””,”bg”:”867a71″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fitxwb2waaaanye.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fitxwb2waaaanye.jpg”,”caption”:””,”bg”:”dfeef7″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fitko7iwiaaae_f.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fitko7iwiaaae_f.jpg”,”caption”:””,”bg”:”90979f”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fitlam3wyaamrhm.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fitlam3wyaamrhm.jpg”,”caption”:””,”bg”:”343a3a”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fits5-_xwaujw46.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fits5-_xwaujw46.jpg”,”caption”:””,”bg”:”48381d”}]

10.15 Oružane snage oborile su bombarder i jurišni zrakoplov Ruske Federacije na istočnom bojištu, javlja Glavni stožer vojske Ukrajine.

10.00 Zastrašujući gubici ruskih agresora od početka invazije.

Slika

09.30 Ukrajinske vlasti istražuju lokacije u oslobođenom južnom gradu Hersonu na kojima su ruske okupacijske snage, sumnja se, mučile ukrajinske civile. Od oslobođenja Hersona i povlačenja ruskih snaga iz tog strateški važnog grada prošlo je više od 14 dana, a ukrajinski istražitelji kažu da su pronašli pet soba za mučenje u gradu Hersonu i još četiri u okolnim mjestima. 

Ukrajinci navode da su Rusi civile zatočili, tukli, ispitivali, prijetili smrći te mučili elektrošokovima. Ukrajinska policija objavila je da su ruski vojnici počinili više od 460 ratnih zločina u okupiranim područjima Hersonske oblasti. Jedan od Ukrajinaca koje su Rusi mučili ispričao je što mu se dogodilo za Associated Press.

Kad je u kući Dmitra Biljija u augustu upalo desetak ruskih vojnika, 24-godišnjem policajcu dali su zatrašujući izbor: neka preda pištolj ili će mu majka i brat zauvijek nestati. Dmitro je predao pištolj Rusima, a oni su ga potom odvukli iz njegovog doma u južnom selu Chornobaivka u zatvor u grad Herson.

Kaže da su ga zaključali u malu ćeliju i mučili danima. Spojili su mu žice na genitalije i uši te mučili elektrošokovima. “Bio je to pakao u cijelom tijelu. Strašno me peklo, osjećao sam kao da mi krv vrije. Samo sam htio da prestane”.

AP je razgovarao s još pet ljudi koji tvrde da su ih Rusi zatočili i mučili u Hersonu ili znaju za druge ljude koji su nestali te potom pretrpjeli mučenje.

09.00 Ruski plinski div Gazprom danas je objavio da će bi cijene plina u Europi mogle prijeći 3.000 američkih dolara za hiljadu kubnih metara, objavila je danas ruska prorežimska novinska agencija Interfax.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










08.00 Ukrajinski branitelji eliminirali 20 okupatora u Svatovu, javlja Glavni stožer vojske Ukrajine.

alt

07.00 Objavljen je isječak iz emisije na ruskoj državnoj televiziji koji prikazuje razgovor glavne urednice RT-a Margarite Simonjan i voditelja emisije Vladimira Solovjeva.

Julia Davis, američka novinarka koja prati ruske medije i objavljuje isječke s titlovima kako bi zapadnoj publici približila rusku propagandu, objavila je snimku iz emisije na prorežimskoj državnoj ruskoj televiziji Russia Today.

“U međuvremenu u Rusiji: glavni propagandisti i njihovi prijatelji na visokim položajima postaju zabrinuti zbog mogućeg poraza u ratu s Ukrajinom i suđenja u Haagu”, piše Davis.

06.00 Ruske snage nastavljaju granatirati stambenu infrastrukturu i stambene objekte u nedavno oslobođenom gradu Hersonu, prema ukrajinskoj vojsci.

Stotine Ukrajinaca bježe iz Hersona nekoliko dana nakon što su ga ponovno zauzeli. Granatiranje Moskve ubilo je najmanje 32 civila otkako su njene snage napustile grad 9. novembra.

U najnovijem ažuriranju objavljenom sinoć, američki Institut za proučavanje rata (ISW) rekao je da ruske trupe kopaju rovove i utvrđuju svoje položaje u pripremi za moguću ukrajinsku protuofenzivu u istočnom Hersonu.

Objavili su nove satelitske snimke ruskih rovova.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Majka Miodraga Radonjića bila je poznata muzička zvezda! (VIDEO) – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Majka Miodraga Radonjića bila je poznata muzička zvezda! (VIDEO) – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

FERK usvojio nacrt odluke o izmjeni Općih uvjeta za isporuku električne energije

FERK usvojio nacrt odluke o izmjeni Općih uvjeta za isporuku električne energije