in

Raščišćavanje pruge nakon željezničke nesreće kod Rijeke

Raščišćavanje pruge nakon željezničke nesreće kod Rijeke
Slatka-Tajna.Eu
Raščišćavanje pruge nakon željezničke nesreće kod Rijeke

Sanacija šteta nakon željezničke nesreće na željezničkoj postaji Škrljevo

Foto: HTV / HRT

Radovi na sanaciji šteta nakon velike željezničke nesreće koja se dogodila na željezničkoj postaji Škrljevo, nedaleko Rijeke, krenuli su sinoć oko 23 sata. 

Nakon što je teretni vlak u ponedjeljak udario u vagone parkirane na kolodvoru u Škrljevu, u tijeku je uklanjanje vagona sa željezničkog kolosijeka, a normalizacija prometa na tom dijelu pruge očekuje se do kraja sutrašnjeg dana, doznaje se u utorak iz HŽ Infrastrukture.

Iz HŽ Infrastrukture su naveli da se normalizacija željezničkog prometa očekuje nakon uklanjanja vagona s kolosijeka.

Na teren je dotegljena dizalica HŽ Infrastrukture uz pomoć koje djelatnici Hrvatskih željeznica i vatrogasci pokušavaju podići smrskane vagone.

– Mi smo preventivno osiguranje s obzirom na to da se radilo o cisternama s gorivom. Doduše, cisterne su prazne ali ako budu trebala neka dodatna rezanja prilikom sanacije dečki su spremni da to odradimo, rekao je Sanjin Blažević, JVP Rijeka.

Željeznički promet između Rijeke i Zagreba i dalje je prekinut. Putnici se sa željezničke postaje Rijeka prevoze autobusima do postaje Plase i obratno, a vlakovi voze na liniji Plase – Zagreb.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Istraga traje, a u HŽ Infrastrukturi nemaju novih saznanja o nesreći.

Teretni vlak HŽ Carga je u ponedjeljak oko 2.20 na željezničkom kolodvoru Škrljevo u blizini Rijeke udario u parkirane vagone željezničkog teretnog operatera Enna transporta, pri čemu je došlo do iskliznuća lokomotive s kolosijeka, a jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da je, prema prvim informacijama, do nesreće došlo zbog ljudske pogreške.

Po informacijama koje imam, radi se o ljudskoj pogrešci, od prometnika vlakova, rekao je naglasivši da ne može govoriti o detaljima, a što se točno dogodilo utvrdit će nezavisna tijela, povjerenstvo i mjerodavna agencija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ASIM BAJRIĆ: Snežana Savić mi je bila tiha patnja

ASIM BAJRIĆ: Snežana Savić mi je bila tiha patnja

Odlazi iz srpskog kluba bez odigranog minuta

Odlazi iz srpskog kluba bez odigranog minuta