in

Edin Džeko i brojevi koji ga dodatno čine velikim

Edin Džeko i brojevi koji ga dodatno čine velikim
Slatka-Tajna.Eu
Edin Džeko i brojevi koji ga dodatno čine velikim

Džeko je važan za Inter u posljednje vrijeme, a svojim golovima omogućio je klubu da se vrati u borbu za najviše pozicije u Seriji A, ali i da se plasira u nokaut fazu Lige prvaka. Zahvaljujući tome, Džeki Inter sprema novi ugovor.

Bh. napadač ima važeći ugovor do ljeta, ali klub je spreman da mu ponudi jednogodišnje produženje, s tim da bi imao značajno manju platu od trenutnih pet miliona eura koliko dobija po sezoni. Vjeruje se da je Džeko zadovoljan na Giuseppe Meazzi i spreman da ostane, ali prijedlog o nastavku saradnje trebao bi dobiti tek naredne godine.

Edin će imati priliku sam da odluči hoće li još jednu sezonu ostati u Interu ili će se zaputiti u neku od egzotičnih destinacija u smiraj veličanstvene karijere.

Bivši napadač Rome je u dosadašnjoj karijeri postigao 394 gola, od čega 24 za Inter, 119 za Romu, 85 za Wolfsburg, 72 za Manchester City, 17 za Teplice, a ima i četiri gola sa početka karijere u dresu Željezničara, dok je u dresu BiH postigoa 64 gola. Jedan je postigao i za U21 reprezentaciju.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U međuvremenu, mediji u Italiji pišu da je Edin postao 10. najbolji igrač Intera u novijoj historiji kluba, odnosno od 2000. godine pa do danas, sa postotkom od 0,48 golova i asistencija po utakmici. Prvi na toj listi je Zlatan Ibrahimović sa postotkom od 0,89, pa slijedi Romelu Lukaku sa 0, 82 posto golova i asistencija u prosjeku po odigranoj utakmici. Iza njih su Samuel Eto’o i Mauro Icardi sa 0,72.

Džeko je u 20 nastupa u dosadašnjem dijelu sezone sakupio sedam golova i četiri asistencije.

Golom protiv Bologne popularni Dijamant je postao drugi najstariji strijelac Nerazzurra ikada. Pogodak je postigao sa 36 godina i 237 dana te je tako nadmašio legendarnog Giuseppea Meazzu.

“Uopšte ne razmišljam o tome. Rekordi su tu da se ruše. Mislim na ekipu. A ako postignem važne golove, onda sam sretniji i ekipi ide bolje”, kazao je Sarajlija.

“Godine se ne računaju, teren je mjesto gdje trebaš pokazati ako možeš ili ne možeš, ako vidiš da nešto ne možeš onda se skloniš sa strane, ali mislim da ja još uvijek mogu.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Dijamant je sigurno postigao jedan od svojih ljepših golova u karijeri nakon što je magično pogodio volejem sa vrha kaznenog prostora.

“Očekivao sam možda i bolji centaršut, vidio sam loptu, pokušao sam i završilo je dobro”, rekao je iskusni golgeter te nastavio:

“Svaka utakmica ima svoju priču, kada se igra svako tri dana važno je znati početi ispočetka i zaboraviti prethodni meč. Nismo zadovoljni zbog utakmice protiv Juventusa, ali trebamo gledati naprijed.”

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon toga su novinari Sky Sporta pitali Džeku hoće li produžiti ugovor koji ističe na kraju sezone.

“To nije pitanje za mene”, glasio je Džekin odgovor na ovu škakljivu temu koja se u posljednje vrijeme sve više proteže po medijima u Italiji.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Slavlje u Ukrajini: Rusi se povukli, a u Herson ušli ukrajinski vojnici

Slavlje u Ukrajini: Rusi se povukli, a u Herson ušli ukrajinski vojnici

Gladbach očitao lekciju Milionerima u derbiju Borussija

Gladbach očitao lekciju Milionerima u derbiju Borussija