in

Svako prekoračenje propisane cijene peleta će biti najoštrije sankcionisano

Slatka-Tajna.Eu

Federalni tržišni inspektorat će od subote vršiti usmjerene pojačane inspekcijske nadzore proizvođača i prometnika peleta u FBiH, a u skladu s Odlukom Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet.

Naime, pomenutom odlukom Vlade FBiH donesenoj na sjednici održanoj 10.11.2022. godine, propisana je najviša prodajna cijena peleta, koja ne može prelaziti 480 KM plus PDV u trgovini na malo, po toni u svim pakovanjima. Odluka stupa na snagu u subotu, 12.11.2022. godine, a za realizaciju i nadzor nad njenim provođenjem zadužene su federalna i kantonalne tržišne inspekcije, temeljem Zakona o kontroli cijena („Službene novine FBiH“, broj: 2/95 i 70/08).

„Ovom odlukom Vlade FBiH, inspekcijski organi su dobili alat kojim će se zaustaviti prekomjerno i neopravdano povećanje cijena peleta u FBiH, te smanjiti posljedice energetske krize na ekonomski status građana. Federalna uprava za inspekcijske poslove će kroz pojačano prisustvo federalnih tržišnih inspektora na terenu kontrolisati sve proizvođače i prometnike peleta u FBiH kako bi se osiguralo striktno poštivanje propisane cijene, a s ciljem zaštite potrošača i osiguranja stabilnosti tržišta“, izjavio je direktor Ajdinović.

Kazne za nepoštivanje propisanih mjera neposredne kontrole cijena utvrđene su Zakonom o kontroli cijena.

Pozivamo sve proizvođače i prometnike peleta da koriguju cijene u skladu s Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmetom sankcionisanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Molimo građane da prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM (480 KM plus PDV) u maloprodaji prijave putem:

Više o Odluci Vlade FBiH: https://fbihvlada.gov.ba/bs/donesena-odluka-o-ogranicavanju-cijena-peleta

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tajna čuvana decenijama: Ovako su Zdravko Čolić i njegova supruga izgledali na vjenčanju

VILA NA DEDINJU OD POLA MILIONA PUNA JE SKUPIH SLIKA, STILSKOG NAMJEŠTAJA: Pogledajte gdje živi Vera Matović