in

Sudbina koja ledi krv: Izgubio je roditelje kao dijete, brat mu se ubio, umro je igrajući fudbal

Slatka-Tajna.Eu

Piermario Morosini je rođen u Bermagamu 1996. godine. Sa 15 godina izgubio je majku, dvije godine kasnije prestalo je i da kuca srce njegovog oca. Kao siroče preuzeo je brigu o o bratu i sestri.

Njegov život obilježila je velika nesreća. Brat mu je patio od depresije i ubrzo je sebi oduzeo život. Prokletstvo koje će biti završeno na loš način.

Ostalo mu je da se brine o svojoj sestri koja je bila nepokretna, porodična situacija je postajala sve teža, a nepokretna sestra je bila jedino što mu je ostalo na ovom svijetu.Morosini je preminuo u aprilu 2012. godine

Život ga nije mazio i za njega je pripremio srceparajuću sudbinu. Cijeli svijet je ostao u šoku. Riječ odustajanje nije postajala u njegovom rječnku, a njegovi poniznost i snaga duha su bili nevjerovatni.

Međutim, nije mogao ni slutiti da najteže teg dolazi. Ispunio je san da postane profesionalni fudbal, a onda mu je život zadao fatalni udarac.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Njegova najveća utakmica bila je da ide naprijed i da ne gleda nazad, a onda je stigla utakmica Serije B protiv Pescare kada je Morosini igrao za Livorno. Bilo je to 2012. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Pao je na teren, trgao se, nije odustajao, pokušavao je da ustane io to dva puta, ali pao je u nesvijest. Brza reakcija ljekara mu nije pomogla. Već se počelo sumnjati na najgore.

Gradska policija je odugovlačila sa puštanjem kola Hitne pomoći sa stadiona. Morosini je već preminuo, u bolnici je samo konstantovana njegova smrt.

Kada se pročulo da je preminuo njegovi saigrači su završili u nevjerici. Mogli su se samo čuti jecaji i vidjeti suze. Datum 12. april 2012. godine se pamti kao jedan od najtužnijih u historiji fudbala na Apeninima.

Morosini je i dalje živ u mislima mnogih, a njegovi klubovi Vincenza i Livorno su zauvijek povukli broj 25 iz upotrebe. Nagrada najboljeg igrača Serije A za mlade nosi naziv po njemu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bingo Group radnicima isplaćuje gotovo 10 milijuna KM financijske podrške / Bljesak.info

ZAKAZANA I DRUGA ARENA: Miroslav Ilić kao Dino Merlin i Zdravko Čolić