in

Program saradnje KfW i UniCredit Bank d.d.: Kreditna sredstva bez kamate i naknade za ublažavanje utjecaja i posljedica Covid-19

Program saradnje KfW i UniCredit Bank d.d.: Kreditna sredstva bez kamate i naknade za ublažavanje utjecaja i posljedica Covid-19
Slatka-Tajna.Eu
Program saradnje KfW i UniCredit Bank d.d.: Kreditna sredstva bez kamate i naknade za ublažavanje utjecaja i posljedica Covid-19
  • Finansijska potpora za mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini
  • Sredstva u iznosu do 50.000,00 EUR po kreditu i klijentu, bez kamate i naknade

S ciljem unaprjeđenja ekonomskog i socijalnog napretka Bosne i Hercegovine, Vlada Savezne Republike Njemačke preko Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), omogućila je grant sredstva za Bosnu i Hercegovinu za ublažavanje utjecaja i posljedica Covid-19 na mikro, mala i srednja preduzeća u iznosu od 12 miliona BAM. Grant ugovor je potpisala Njemačka razvojna banka – KfW sa Vijećem ministara Bosne i Hercegovine, dok je za banku partnera odabrala UniCredit Bank d.d. Mostar.

Svrha programa jeste pružanje finansijske potpore za mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini koja su, zbog otežanih okolnosti uslijed pandemije virusa COVID-19, pretrpjela značajne gubitke. Pružanje finansijske potpore navedenim preduzećima ujedno predstavlja direktan doprinos unaprjeđenju poslovnog okruženja kao i očuvanju radnih mjesta u Bosni i Hercegovini. Korisnici ove linije imat će na raspolaganju sredstva u iznosu do 50.000,00 EUR po kreditu i klijentu, bez kamate i naknade. Sredstva će se odobravati s rokom dospijeća ne dužim od 15.12.2024. godine, uz mogućnost grace perioda do 6 mjeseci pri odobravanju. U svrhu apliciranja za navedena sredstva, bit će potrebno dokumentirati finansijske gubitke preduzeća, izazvane pandemijom virusa COVID-19.

UniCredit Bank d.d. Mostar svojim svakodnevnim djelovanjem podstiče unaprjeđenje gospodarstva u Bosni i Hercegovini te time i unaprjeđenje uslova života u lokalnim zajednicama. Ključnu ulogu u očuvanju stabilnosti gospodarstva Banka je imala u periodu krize izazvane pandemijom virusa Covid-19, kada su se i preduzeća i građani Bosne i Hercegovine suočili s nezapamćenim izazovima. Vrlo brzo po izbijanju krize, Banka je potvrdila svoju primarnu usmjerenost na klijenta i mnogim fizičkim i pravnim licima ponudila prava i kvalitetna rješenja.

Posljedice pandemije virusa COVID-19 su, nažalost, još uvijek prisutne na tržištu Bosne i Hercegovine. Partnerstvo KfW s UniCredit Bank d.d. u značajnoj će mjeri imati pozitivan efekat na mikro, mala i srednja preduzeća, omogućavajući im da kroz finansijsku potporu, bez troškova kamate i naknade, saniraju negativne posljedice uzrokovane pandemijom, ojačaju svoju poziciju na tržištu te nastave put daljnjeg rasta i razvoja za dobrobit lokalnih zajednica u kojima posluju.” – ispred UniCredit Bank d.d. Mostar izjavio je Almir Gredić, član Uprave odgovoran za Korporativno i investicijsko bankarstvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Nakon vrlo uspješne implementirane prve faze programa za ublažavanje posljedica COVID-19 na mikro, mala i srednja preduzeća, vlada Republike Njemačke je omogućila dodatna sredstva s istom namjenom, te će KfW program imlementirati s dugogodišnjim partnerom u BiH, UniCredit Bank d.d. Mostar. Time KfW u saradnji sa svojim partnerskim finansijskim institutcijama u BiH nastavlja pružati podršku privredi i stanovništvu te kroz programe nastavlja  jačati ekonomiju i pristup finansijskim uslugama za sve korisnike“, – rekla je Dželila Huremović, zamjenica direktora KfW-a za Bosnu i Hercegovinu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Imam 17 godina, sedmična plata 15.000 eura, dođem na trening, vidim šta Henry vozi…”

“Imam 17 godina, sedmična plata 15.000 eura, dođem na trening, vidim šta Henry vozi…”

DA LI ĆE MIROSLAVA ILIĆ DA RADI I DRUGU ARENU?

DA LI ĆE MIROSLAVA ILIĆ DA RADI I DRUGU ARENU?