in

RAT UŽIVO: Strašni gubici ruskih agresora u posljednja 24 sata, sedam brodova napustilo ukrajinske crnomorske luke…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fgnv6zmxoaawvlf.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fgnv6zmxoaawvlf.jpg”,”caption”:””,”bg”:”32261c”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fgnerfmwqaawumm.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fgnerfmwqaawumm.jpg”,”caption”:””,”bg”:”624d4e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fgmpcp4wiaai3l6.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fgmpcp4wiaai3l6.jpg”,”caption”:””,”bg”:”8da3b9″}]

10.00 Ukrajinci tvrde da su u dosadašnjem ratu ubili više od 74.000 Rusa. U današnjem izvještaju kažu da su samo u posljednja 24 sata ubili više od 750 ruskih vojnika. Također, Ukrajinci tvrde da su u jedan dan uništili više od 20 tenkova, ukupno dosad njih više od 2730.

09.00 Sedam brodova koji prevoze poljoprivredne proizvode napustilo je ukrajinske crnomorske luke danas, dan nakon nastavka pregovora o žitaricama s ciljem isporuke ukrajinske hrane na strana tržišta, priopćilo je ministarstvo infrastrukture.

Reuters je izvijestio da su brodovi nakrcani s 290.000 tona prehrambenih proizvoda te da su na putu prema europskim i azijskim zemljama, ne navodeći daljnje pojedinosti.

08.00 U okupiranom Melitopolju odjeknule eksplozije u pogonu gdje je bio štab okupatora, javlja Ukrainska pravda.

alt

07.30 Rusi su gađali benzinske stanice, preduzeća i infrastrukturne objekte širom Ukrajine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


alt

07.00 Američki državni tajnik Antony Blinken zahvalio je turskom vodstvu za omogućavanje povratka Rusije u sporazum o izvozu žitarica koji podržava UN.

“Zahvalni smo na aktivnoj ulozi UN-a i naših turskih saveznika u olakšavanju povratka Rusije u Crnomorsku inicijativu za žito. Pozivamo sve strane da obnove Inicijativu. Neuspjeh bi ugrozio najugroženije na svijetu”, napisao je.

06.00 Ukrajinski predsjednik Zelenski pozdravio je zaokret Rusije te njihovo ponovno pridruživanje sporazumu o izvozu žitarica koji je podržao UN. Podsjetimo, do zaokreta je došlo samo nekoliko dana nakon što je Kremlj zaprijetio povlačenjem.

“Provedba inicijative za izvoz žitarica nastavit će se”, rekao je Zelenski u svom obraćanju u srijedu navečer.

Rusija je prvo rekla da će odustati od dogovora koji je dopuštao izvoz žitarica iz Ukrajine preko Crnog mora, nakon napada dronovima na njezine ratne brodove u luci Sevastopolj. Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da je zadovoljno što je od Kijeva dobilo dovoljna jamstva da neće koristiti pomorski koridor za izvođenje napada.

“Tražili smo uvjeravanja i jamstva od ukrajinske strane da se ništa slično neće ponoviti, da se humanitarni koridori neće koristiti u vojne svrhe”, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom video sastanka sa svojim koordinacijskim vijećem u srijedu.

Međutim, Zelenski je rekao da poziv Kremlja na garancije pokazuje “neuspjeh ruske agresije”, ističući: “Ruska ucjena nije dovela nikamo”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Heidi Klum iznenadila kostimom za Noć vještica / Bljesak.info

Od bijede do luksuza! Trošna kuća bez prozora i njih 7 u njoj: Ovdje je živio poznati folk pjevač, teško za gledanje – Ekspanzija.com