in

Jedna više nije živa, druga joj duguje sve, treća je bivša žena TV moćnika: Ove pjevačice su kume Ane Bekute

Slatka-Tajna.Eu

Pjevačica Ana Bekuta jedna je od rijetkih pripadnika estradne scene koji uspjeva da održi dugogodišnja prijateljstva, a mnoga od njih prešla su u kumstva.

Bekuta i Mira Škorić kume su duže od trideset godina, a Ana je zaslužna i za Mirinu karijeru, budući da je na samom početku mogla učiti od nje.

– Upoznale smo se na festivalu ‘Raspjevana jesen’ i od tada se nismo razdvajale. Ona je tada nastupala sa svojim bendom ‘Anabe’ i povukla i mene sa sobom. Imale smo često zajedničke svirke. Ona mi je mnogo pomogla, od savjeta koje mi je davala kao mladoj osobi, pa u svemu ostalom. I, eto, od tada datira naše prijateljstvo – ispričala je Mira jednom prilikom.

Foto: Facebook Ana Bekuta

Ana Bekuta je bila Miri vjenčana kuma, a snimile su i dva dueta od kojih jedna pjesma nosi simboličan naziv “Kumina pjesma”.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Interesantno je da je Bekuta u duhovnom srodstvu i sa koleginicom Sonjom Mitrović Hani, bivšoj supruzi vlasnika televizije “Pink” Željka Mitrovića. Društvenim mrežama kruži fotografija ove tri pjevačice iz 1995. godine sa svadbe Škorićeve.

Ana je takođe bila kuma i pokojnoj Merimi Njegomir.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

(express/srbijadanas)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zašto ne bi trebalo jesti više od pet mandarina dnevno

Stopa inflacije u eurozoni porasla na rekordnih 10, 7 posto