in

Bil Gejts obećao 1,2 milijarde dolara za istraživanje

Bil Gejts obećao 1,2 milijarde dolara za istraživanje
Slatka-Tajna.Eu

NJUJORK – Bil Gejts kaže da se dječja paraliza primamljivo približila iskorijenjivanju u proljeće, prije nego što su u Africi nastale nove epidemije i jedan čovjek ostao paralizovan u Njujorku. Sada milijarderova filantropska zaklada obećava 1,2 milijarde dolara za dovršenje misije.

Fondacija Bila i Melinde Gejts objavila je u nedjelju u Berlinu svoju najveću finansijsku obavezu dosad za Globalnu inicijativu za iskorjenjivanje dječje paralize.

Novac će pomoći u pokrivanju manjka finansiranja koji je, zajedno s poplavama u Pakistanu, krizom u Ukrajini i pandemijom Kovid-19, osujetio 35-godišnji napor da se svijet riješi te paralizne bolesti.

“Prije otprilike šest mjeseci bilo je najbliže što smo ikada bili”, rekao je u intervjuu u četvrtak koosnivač Majkrosofta. Već više od decenije, iskorijenjivanje dječje paralize glavni je prioritet fondacije Gejts.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Neprofitna organizacija sa sjedištem u Sijetlu, s donacijom od oko 70 milijardi dolara, donirala je gotovo 5 milijardi dolara direktno u pomenutu svrhu.

“Vrlo smo predani. Ne mogu reći zauvijek, ali odustajanje bi značilo da će stotine hiljada djece biti paralizovano” rekao je Gates (66).

(Herald)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rebić asistirao za pobjedu Milana

Rebić asistirao za pobjedu Milana

Težak poraz rukometnih zmajeva protiv Crne Gore

Težak poraz rukometnih zmajeva protiv Crne Gore