in

Real održao “El klasiko” fudbalski čas Barseloni

Real održao “El klasiko” fudbalski čas Barseloni
Slatka-Tajna.Eu
Real održao “El klasiko” fudbalski čas Barseloni

Barselonin početak sezone La Lige bez poraza došao je kraju i “Blaugrana” više nije na vrhu tabele zahvaljujući porazu od 3:1 u El Klasiku protiv Real Madrida.

Barsa je još jednom počela dobro, ali je brzo pala nakon što je njihov protivnik postigao gol, a Madrid je imao prilično ugodno poslijepodne protiv katalonske ekipe s niskim samopouzdanjem i koja trenutno nije dobijala puno pomoći od svog trenera.

Gosti je solidno započeli utakmicu, dominirali u posjedu i brzo napadali između linija, a Rafinja je iznudio dobru obranu Andrija Lunina u prvih 10 minuta.

Ali, Karim Benzema je postigao gol odmah nakon toga, prvi na odbijenoj lopti Vinisijusa koju je obranio Mark-Andre ter Štegen u protivnapadu koji je započeo nesposobnošću Serhija Busketsa da faulira Tonija Krosa na sredini.

“Blaugrana” je nastavila s napadima dok su se Madriđani zadovoljili vrlo dubokom odbranom i pokušajem postizanja drugog gola u kontri, i upravo tako su došli do svog narednog pogotka: Erik Garsíja napravio je grešku na beku što je pokrenulo brzu ofanzivu domaćina, a Fede Valverde je raketom od udarca van šesnaesterca povisio na 2:0.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ćavi Ernandez nije napravio promjene na poluvremenu uprkos zaostatku od dva pogotka i nekoliko igrača koji nisu igrali dobro, a prvih 15 minuta drugog poluvremena bilo je očekivano loše i Barsa je imala sreće što nije gubila 3:0 kada je Benzemi poništen gol zbog ofsajda.

Ansu je bio taj koji je napravio briljantan solo potez niz lijevo krilo i pronašao Ferana samog na daljoj stativi za 2:1 i dali su Barseloni šansu za ulazak u posljednjih 10 minuta i takmičenje za egal. Ali, Erik Garsija je u 90. minuti dobio jedanaesterac za Rodriga, a brazilsko krilo precizan je bio s bijele tačke za 3:1 i ovjerio pobjedu domaće ekipe.

Madrid je ponovo na vrhu tabele. Barsina užasna sedmica se nastavlja, a Ćavijevo trenersko znanje ponovo dolazi u pitanje. Teško je vrijeme za biti navijač Barselone, a sav optimizam od prije reprezentativne pauze brzo je nestao.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vrtoglavi rast na tržištu nekretnina: Cijene stanova dostigle su 6.000 KM po m2

Vrtoglavi rast na tržištu nekretnina: Cijene stanova dostigle su 6.000 KM po m2

Anđeoski glas Amire Medunjanin se zaorio bh. konzulatom u Frankfurtu

Anđeoski glas Amire Medunjanin se zaorio bh. konzulatom u Frankfurtu