in

Cilj poslati snažnu poruku o nasilju kao neprihvatljivom ponašanju

Cilj poslati snažnu poruku o nasilju kao neprihvatljivom ponašanju
Slatka-Tajna.Eu
Cilj poslati snažnu poruku o nasilju kao neprihvatljivom ponašanju

Predano ilegalno oružlje, streljivo, eksploziv

Foto: MUP / RH

Kako bi ukazali na problem nasilja nad ženama, u Zaprešiću je u nedjelju organizirana MUP-ova kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, a potpredsjednik Vlade Davor Božinović tom je prigodom rekao da je smisao poslati snažnu poruku o nasilju kao neprihvatljivom društvenom ponašanju.

 Oko 6000 kilograma eksploziva, nešto više od 350.000 komada vatrenog oružja i preko 6 milijuna komada streljiva hrvatski su građani dobrovoljno predali u posljednjih 15 godina.

U sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija” koju provodi policija, građani i dalje mogu predati ilegalno oružje bez ikakvih sankcija.

Akcija se promovira i glazbeno dramskim programima, večeras primjerice u Zaprešiću, a povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Što se tiče predaje oružja  ne smijemo stati, kaže Božinović.

– Zbog toga smo modernizirali kampanju koja se sada sufinancira i sredstvima EU te nastavljamo tim putem jer vidimo da se nasilje događa. Imali smo određene poraste nasilja u obitelji u vrijeme pandemije. Što se tiče MUP-a možemo reći da je policija vrlo učinkovita u razrješenju tih djela, ali to nije poanta. Poanta je da se broj takvih djela smanji, a za to treba jača društvena i klima ali i suradnja nacionalne razine i naših lokalnih sredina, poručio je.

Nema porasta uličnoga nasilja

Upitan je li u porastu ulično nasilje jer smo nedavno u Zagrebu imali slučaj premlaćivanja dvojice mladića u tramvaju, a napadnut je i taksist, odgovorio da nema porasta uličnoga nasilja.

– Nema porasta, međutim događaju se i takva djela. Ono što želim jasno poručiti, a to se vidi i po istraživanjima koja rade stranci, Zagreb je jedna od najsigurnijih metropola u Europi, istaknuo je ministar Božinović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sama poruka o nasilju kao neprihvatljivom društvenom ponašanju mora, kaže, ići i šire.

– Večeras smo ovdje kako bi senzibilizirali javnost na problem koji je s nama, poručio je Božinović.

Ističe da to nije problem koji treba isključivo rješavati policija sama “jer policija dolazi na kraju”.

– Sve ono što se događa prije nego što se angažira policija je posljedica možda stvari koje trebamo popraviti u društvu, od procesa obrazovanja koje i u ovom segmentu bi trebalo biti cjeloživotno, zaključio je ministar Božinović.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

JOVANA JEREMIĆ ZARAĐUJE OGROMAN NOVAC: Pogledajte koji automobil vozi poznata voditeljica

JOVANA JEREMIĆ ZARAĐUJE OGROMAN NOVAC: Pogledajte koji automobil vozi poznata voditeljica

Musa oduševio bh. javnost načinom proslave prvog trofeja s Real Madridom

Musa oduševio bh. javnost načinom proslave prvog trofeja s Real Madridom