in

Vlada ZDK odobrila 860.000 KM za organizaciju i izgradnju šest poslovnih zona

Slatka-Tajna.Eu
zdk.ba

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za privredu, usvojila je Odluku o odobravanju i dodjeli sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području tog kantona u iznosu 860.259,20 KM.

Ministar za privredu Zlatko Jelić rekao je da su sredstva dodijeljena putem javnog poziva na koji su pristigle prijave osam gradova i općina, od kojih je šest bilo ispravno.

To je, dodao je, drugi javni poziv za poslovne zone, a finansira se iz sredstava od milon maraka koja su osigurana usvojenim rebalansom kantonalnog budžeta.

– Pravo na subvenciju i izgradnju poslovnih zona ostvarile su općine Usora, Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Maglaj i Breza, dok su Grad Zenica i Općina Olovo dostavili neuredne prijave. S ovom odlukom od 2016. do danas za poslovne zone smo izdvojili sedam miliona KM, što su značajna sredstva – rekao je Jelić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Naglasio je da su Vlada i Ministarstvo za privredu opredijeljeni za razvoj svih lokalnih zajednica u tom kantonu, te da je od 2009., otkad se realizuje taj program, za poslovne zone izdvojeno ukupno 10 miliona KM, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BIJELE UDOVICE – NAJSLABIJA KARIKA

MAJA ŠUPUT ISKOPIRALA JELENU KARLEUŠU: Osjećam da sam na vrhu svijeta