in

RAT UŽIVO: Teški gubici agresorskih snaga, oboren još jedan ruski avion, agresori granatirali školu…

RAT UŽIVO: Teški gubici agresorskih snaga, oboren još jedan ruski avion, agresori granatirali školu…
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Teški gubici agresorskih snaga, oboren još jedan ruski avion, agresori granatirali školu…

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fb_p_ccwiaevhug.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fb_p_ccwiaevhug.jpg”,”caption”:””,”bg”:”37464e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcaqmqiwaaqtjel.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcaqmqiwaaqtjel.jpg”,”caption”:””,”bg”:”5b7aa2″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcby3_nwaaa9xg9.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcby3_nwaaa9xg9.jpg”,”caption”:””,”bg”:”92928e”}]

07.45 Oružane snage Ukrajine oborile su ruski Su-25, javlja Glavni stožer ukrajinske vojske.

07.00 Kao rezultat agresorskog noćnog granatiranja u Slovjansku, uništen je ulaz u kuću i školu, javlja Ukrainska pravda.

alt

alt

06.00 UN je pozvao na uspostavljanje demilitarizirane zone oko ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižje, najveće nuklearke u Europi. Glavni tajnik António Guterres pozvao je na povlačenje ruskih okupacijskih trupa i pristanak ukrajinskih snaga da ne ulaze.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Treba osigurati sporazum o demilitariziranom perimetru”, rekao je pa dodao: “Konkretno, to će uključivati ​​obvezu ruskih snaga da povuku vojno osoblje i opremu s tog perimetra i obvezu ukrajinskih snaga da neće ulaziti unutra”

Ruski veleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzija rekao je novinarima prije sastanka Vijeća da će, “ako demilitariziramo, tada Ukrajinci odmah uskočiti i uništiti cijelu stvar”.

05.00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svom noćnom videoobraćanju javnosti rekao da su ruski turisti u Europi “neprihvatljivi” te pozvao EU da uvede restrikcije viza za ruske državljane. 

“Rusija je u više navrata slala ubice u Europi pod krinkom običnih turista”, rekao je Zelenski.

Podsjetimo, EU je nedavno odbila ukinuti turističke vize ruskim državljanima, ali je suspendirala sporazum koji Rusima omogućava da lakše dođu do turističkih viza.

04.00 Mađarska prijeti da će blokirati neke sankcije Europske unije protiv Rusije ako tri oligarha ne budu uklonjena s popisa sankcioniranih, piše Radio Slobodna Europa.

Prema nekoliko diplomatskih izvora koji su upoznati s tim pitanjem, tri osobe koje Budimpešta želi ukloniti s liste za zabranu izdavanja viza i zamrzavanje imovine su Alisher Usmanov, Pyotr Aven i Viktor Rashnikov.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada Europska unija želi produžiti popis osoba pod sankcijama za još šest mjeseci. Ambasadori EU-a trebali bi o tome razgovarati 7. septembra


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rol-pita od gotovih kora

Rol-pita od gotovih kora

Da ne letimo u kosmos, tamo smo gde smo hteli

Da ne letimo u kosmos, tamo smo gde smo hteli