BosnianCroatianDutchEnglishFrenchGermanItalianSerbianSpanishSwedish

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Erdogan na poslovnom forumu u Sarajevu pozvao na investiranje u BiH: Uvijek ćemo biti uz BiH

Slatka-Tajna.Eu

 

Erdogan je na poslovnom forumu u organizaciji Vijeća za poslovnu saradnju Turska – BiH (DEIK) i Vanjskotrgovinske komore BiH podsjetio na izvrsne bilateralne odnose dvije zemlje u vrijeme kada obilježavaju 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ekonomske veze, kako je rekao Erdogan, pored toga što doprinose jačanju bilateralnih odnosa među državama, istovremeno doprinose i jačanju stabilnosti i blagostanja u regionu.

Erdogan je zahvalivši DEIK-u na učešću u organizaciji foruma istakao kako je Turska uvijek posebnu pažnju posvećivala odnosima sa BiH.

“Naša politika prema Bosni i Hercegovini uvijek je bila iskrena, ujedinjujuća i objektivna. Na ovom prostoru koji objedinjuje različitosti, etničke i vjerske podjele ne mogu donijeti ništa osim boli i suza”, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je rekao kako su “događaji u mnogim dijelovima svijeta pokazali kako sukobi nikome ne donose ništa dobro“.

Erdogan je kazao kako je u predstojećem periodu koji donosi i izbore neophodno držati se dalje od retorike podjela, jer je to važno za ekonomiju ali i unutarnju stabilnost Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Predsjednik Turske je ponovio da njegova zemlja podržava teritorijalni integritet, političku stabilnost i suverenitet BiH.

Erdogan je izrazio zadovoljstvo zbog rasta obima trgovinske razmjene između dvije zemlje, ali i naglasio kako postoji prostor za unapređenje odnosa u ovom domenu. Podsjetio je da je obim trgovinske razmjene u prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine povećan za 15 posto te da je dosegao 627 miliona dolara.

Turski predsjednik je podsjetio da su tokom današnjih sastanaka razmatrani i načini dinamiziranja izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd, kazavši da je to projekat mira koji ne spaja samo države, nego i ljude u regionu.

Predsjednik Turske je podsjetio i da turske investicije, kada se uračunaju i projekti pomoći BiH dosežu milijardu dolara.

Erdogan je ponovio podršku BiH na svim poljima.

“Podvlačim da ćemo na svim poljima i dalje i uvijek biti uz Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik je ranije danas održao i sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, a u sklopu regionalne turneje posjetiće Srbiiju i Hrvatsku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

USKOK potvrdio uhićenja u Šibeniku

Bh. košarkaši sinoć su uljepšali život legendarnom navijaču, potez Gegića ga ostavio bez teksta

Back to Top
close

Log In

Or with username:

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. GDPR Privacy policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hey Friend! Before You Go…

Get the best viral stories straight into your inbox before everyone else!

Don't worry, we don't spam

Close
Close