in

Milanski derbi dobar, Džeko još bolji: Pet golova na meču, Dijamant zabio nakon samo tri minute na terenu

Slatka-Tajna.Eu

Jučer u Skugriću kod Modriče okupile su se legende fudbala sa nekadašnjih naših prostora da bi oživjeli svoje sportske susrete, da bi se sreli stari prijatelji, da bi pokazali da pravo sportsko prijateljstvo ruši sve barijere i granice, da bi današnjim generacijama pokazali zašto su oni sportske legende i da fudbal nije samo igra, nego i više od igre. Bilo je divno posmatrati te nekadašnje asove koji su svojim driblinzima, golovima, odbranama i svime onim što krasi fudbal oduševljavali publiku, ne samo na našim terenima, nego i evropskim, pa i svjetskim.

Foto: Ammar Krajnović

Teško je ovdje nabrojati ko je sve od fenomenalnih igrača i reprezentativaca prisustvovao ovom skupu i druženju, ali pomenut ćemo samo neke: Mehmed Baždarević, Husref Musemić, Ivan Gudelj, Elvir Bolić, Kemal Alispahić, Rizah Mešković, Mirsad Fazlagić, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica, Dario Damjanović,Ivica Grnja, Miodrag Stoiljković, Cvijetin Blagojević, Čedo Maras, Edin Bahtić, Vitomir Dimitrijević dr. Braco Jurišić, Zdenko Jelić, Amir Durgutović i neka mi oproste oni koje nisam spomenuo, mnogi drugi.

Za ovo, drugo po redu okupljanje starih sportskih prijatelja najveće zasluge ima naša legenda Nikola Nikić koji je u svom rodnom Skugriću okupio stare sportske prijatelje da bi svoje druženje na kraju začinili i prijateljskim susretom, na radost publike koja je i ovaj put uživala u majstorijama starih fudbalskih asova. Ovo okupljanje je nešto veličanstveno što sport može da ponudi.

Ovakvo okupljanje i druženje starih fudbalskih prijatelja daje ono pravo značenje fudbala i sporta uopšte. Šta reći na kraju nego, bravo Nikola, bravo naše legende i kapa do zemlje. Vi ste primjer zašto se fudbal voli i zašto će se sa nestrpljenjem čekati na ponovni susret ovih i drugih starih sportskih prijatelja jer jučer je čast bilo biti u Skugriću i uživati u ovom predivnom druženju koje je bilo medijski izuzetno propraćeno.

(Suad Krajnović)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JUGOSLOVENKE SU GA OBOŽAVALE, SA BRENOM JE SNIMIO HIT: Ovako danas izgleda Vlado Kalember

DAN POSLIJE DRAME NA PINKU! Baka Prase dobio poruku: Kažu mi da sam hrabar, ali… – Senzacija