in

Teglice za čuvanje hrane unose red u ostavu i kuhinju

Teglice za čuvanje hrane unose red u ostavu i kuhinju
Slatka-Tajna.Eu

Uredni, pregledni i čisti kuhinjski ormarići i police te funkcionalno organizovane posude za spremanje hrane znatno će olakšati ne samo kuvanje, već i svakodnevni život. Osim toga, naravno, prostor čine ljepšim i privlačnijim.

U svijetu je poznat trend nazvan pantry goals, a odnosi se na savršeno posložene kuhinjske ormariće i ostave pune teglica s hranom, poslagane po veličini, boji ili tipu namirnica. Svaka teglica ima etiketu s nazivom namirnice radi lakšeg snalaženja.

Ljudi širom svijeta fotografišu svoje estetski privlačne kuhinjske police i tako inspirišu druge da srede stvari u svojim domovima. Različiti oblici tegli, različiti materijali poklopaca te etikete za nazive čine svaku policu drugačijom – mora se priznati da ima nešto u osjećaju zadovoljstava kada je sve na svome mjestu, kada je čisto, lijepo i pregledno, te se stvara onaj satisfying moment kojem svi težimo.

Postignite svoj pantry goal

Za početak, ispraznite i dobro očistite sve police, ladice i ormariće u kojima držite hranu. Pretpostavimo li da ste nabavili tegle, posao može početi. Svu hranu koja stoji u vrećicama ili kartonskim pakovanjima, poput riže, tjestenine, zobenih pahuljica, šećera, soli i kave, potrebno je “preseliti” u čiste i suve teglice. Ne samo da će vam biti lakše i preglednije snalaziti se kada vam nešto zatreba, već se hrana neće rasipati uokolo niti kvariti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kada je riječ o organizaciji, sve namirnice možete spremati prema kategorijama: žitarice, tjestenine, brašna, orašasti plodovi, pahuljice za doručak, keksi, začini.

Ne zaboravite na papiriće ili naljepnice napisati naziv namirnice. Postoje i pantry fanatici koji cijele zidove ili osteve pretvaraju u prostor za slaganje tegli. Ali, s obzirom na to da su rijetki sretnici s toliko prostora, najvažnija je dobra organizacija kako biste svoju savršenu ostavu postigli i u malim kuhinjama, s malim prostorom za pohranu hrane.

Svaki će dom na ovaj način dobiti jedan topao, moderan dodir, a tegle će ujedno biti i minimalistički dekor koji će podići i osvježiti prostor.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Za nezaposlene u HNK po 100 KM

Za nezaposlene u HNK po 100 KM

OVAKO IZGLEDA MUŽ SANJE KUŽET: Bili su u vezi u mladosti, sudbina ih ponovo spojila

OVAKO IZGLEDA MUŽ SANJE KUŽET: Bili su u vezi u mladosti, sudbina ih ponovo spojila