in

Oplemenite životni prostor: Ogledala savršen dekor enterijera

Slatka-Tajna.Eu

Rastuća popularnost feng šuija i ogledala dovela je do uređenja enterijera u kojem dominiraju ogledala kao elementi vizuelnog povećanja prostora te, ukoliko se odlučite za redizajniranje ili opremanje životnog prostora, mogli biste razmotriti i upotrebu velikih ogledala.

Iluzija proširenja prostora

Primjena velikog ogledala u prostoriji rezultiraće iluzijom dubine i proširenja prostora. Pored toga, ogledala će zadržati i svoju osnovnu funkciju, odnosno obezbijediti odraz onome ko se nađe ispred njega.

Dizajnerski ramovi

Kada je riječ o dizajnu i adaptiranju ogledala postojećem ambijentu, izbora je mnogo. Danas se u ponudi mogu naći dizajnerski ramovi napravljeni od različitih materijala koji će do u detalj odgovarati vašem ambijentu, odnosno raznovrsni formati i tonovi reflektujuće površine, od kojih su najširu primjenu pronašle nijanse zlatne i srebrne osnove. Naravno, format ogledala moguće je kreirati i na unaprijed određenu mjeru, tako da je moguće i cijeli zid pretvoriti u ogledalo.

Kristali i plemeniti metali

Ipak, ako govorimo o ramovima potrebno je naglasiti da će najčešće kvalitet izvedbe ovog detalja diktirati i samu cijenu ogledala. Želite li veliko ogledalo upotrijebiti kao funkcionalni element, biće dovoljno odabrati odgovarajući materijal i boju rama, koji će odgovarati enterijeru. Ipak, ako želite naglasiti svoje imovinsko stanje ili status u društvu, varijante sa kristalima i plemenitim metalima su opcije za razmatranje rama na vašem ogledalu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Iako smo već naveli kako su današnja velika ogledala dostupna u velikom broju oblika i formata, potrebno je istaći kako su okrugla danas globalno najprisutnija. Ovakvoj situaciji uveliko doprinosi i filozofija feng šuija, prema kojoj je okruglo ogledalo najpoželjnije za upotrebu, stoga nije čudno što najveći broj dalekoistočnih domova krase upravo velika, okrugla ogledala.

Međutim, i ogledala pravilnih ivica imaju svoje adute, tako da će veliko, pravougaono ogledalo smješteno na zid trpezarije ili dnevnog boravka unijeti toplinu u prostoriju, posebno ako je postavljeno iza većeg komada namještaja, poput trosjeda ili trpezarijskog stola.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Debela si, nije mi toliko veliki! Vujadin Savić prostački vrijeđao djevojku: Dođi kod mene da ti napunim šugava usta! Obavijestiću Mirku! – Senzacija

Sarajevo protiv Slobode traži pobjedu za mir u kući