in

Bago je ostavio pečat u hrvatskom političkom novinarstvu

Bago je ostavio pečat u hrvatskom političkom novinarstvu
Slatka-Tajna.Eu
Bago je ostavio pečat u hrvatskom političkom novinarstvu

Premijer Andrej Plenković izrazio je u ime Vlade sućut obitelji i kolegama novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage te istaknuo kako je Bago ostavio pečat u hrvatskom političkom novinarstvu.  Izraze sućuti uputio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te brojni drugi političari, kolege novinari i javne osobe.

Plenković je na početku sjednice Vlade rekao kako su s tugom primili vijest da je umro.

– Ovo je prerani odlazak čovjeka koji je dugi niz godina pratio, osobito rad Vlade, Sabora, izborne procese. Bio je s nama praktički stalno u kontaktu i zaista nam je iskreno žao. Ostavio je pečat u hrvatskom političkom novinarstvu, i veliki trag, rekao je premijer.

Dodao kako je s Bagom bio užitak raditi.

– Bio je tvrd, težak nekad sugovornik, ali nastojao je izvući od svih svojih sugovornika upravo ono što je bitno za građane i po tome ćemo ga pamtiti. Jako nam je žao, i osobno mi je žao što Mislava više nema s nama, rekao je Plenković.

Izraze sućuti premijer Plenković uputio je i na svome Twitter profilu:

Milanović: Bagin odlazak je tragedija za hrvatsko novinarstvo

Predsjednik RH Zoran Milanović na svom je Facebook profilu napisao kako je neizmjerno tužan zbog smrti Mislava Bage.

– Neizmjerno sam tužan zbog smrti Mislava Bage. Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji. Dok je radio svoj novinarski posao, te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca. Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo.

Ali bio je Bago i puno više od toga i zato će nedostajati svojim kolegama i prijateljima.

Obitelji Mislava Bage, kao i svima koji su s njim radili izražavam svoju sućut, napisao je predsjednik.

Jandroković: Bago je bio vrstan poznavatelj rada Hrvatskoga sabora i Vlade

U povodu smrti istaknutog hrvatskog novinara i urednika Mislava Bage, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u kojima stoji:

“Ožalošćenoj obitelji, svim prijateljima, kolegama, suradnicima i Novoj TV upućujem izraze duboke i iskrene sućuti u povodu preranog odlaska gospodina Mislava Bage.

Mislav Bago bio je jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih televizijskih novinara, voditelja i urednika. Dugogodišnjom karijerom na HRT-u i Novoj TV ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni. Novinarstvo mu nije bilo samo posao već životni poziv kojem je pristupao profesionalno, odgovorno i strastveno. Kao cijenjeni politički komentator i izvjestitelj imao je veliku ulogu u informiranju javnosti i ukazivanju na društvene probleme. To su prepoznali gledatelji koji su mu vjerovali i rado ga gledali te struka od koje je dobio mnogobrojna priznanja i bio višestruko nagrađivan. Novinarom godine proglašen je 2006. godine, a dobitnik je i nagrade Marija Jurić Zagorka za najbolju reportažu te za najbolji intervju.

Gospodin Bago bio je vrstan poznavatelj rada Hrvatskoga sabora i Vlade. Pamtim ga još od njegovih novinarskih početaka, a u našim brojnim intervjuima uvijek je pokazivao visoku razinu stručnosti, objektivnosti i ustrajnosti zbog čega je bio zanimljiv sugovornik. Mislav Bago nikad nije ostavljao javnost bez odgovora. Zato će nam svima nedostajati, a najviše svojim najmilijima kojima još jednom izražavam iskrenu sućut”, stoji u poruci predsjednika Sabora.

Obuljen Koržinek: Bagin originalni analitički nerv je nenadoknadiv

Povodom smrti novinara Mislava Bage, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je u četvrtak sućut obitelji, prijateljima i suradnicima te naglasila da je nenadoknadiv njegov originalni analitički nerv s kojim je pristupao svakoj temi.

– Jutros nas je sve potresla vijest o preranoj smrti jednog od najboljih hrvatskih novinara, komentatora i urednika Mislava Bage. Izražavajući sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima, postajemo svjesni koliko je hrvatska medijska scena izgubila njegovim iznenadnim odlaskom, istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Istaknula je i da se Bago od prvih novinarskih koraka na Hrvatskoj televiziji nametnuo svojim izrazitim stilom te da je, specijaliziravši se u području unutarnje politike, ubrzo postao jedan od najboljih poznavatelja hrvatske političke scene, a osobito izbornih procesa.

Ministrica je dodala kako je postao zaštitnim znakom Nove TV radeći od početka u stvaranju svih najvažnijih projekata Informativnog programa i prateći sve ključne političke događaje.

– Nenadoknadiv je njegov originalni analitički nerv s kojim je pristupao svakoj temi kojom se bavio. Zasluženo višestruko nagrađivan, doslovno je živio novinarstvo, a njegov profesionalizam temeljio se na kontinuiranom praćenju svih aspekata političkog života i na iznimnom senzibilitetu za politiku, naglasila je Obuljen Koržinek.

Dodala je da će svima nedostajati Bagin novinarski talent i pronicljivost.

Fuchs: Dapače, imali smo jedan posebno dobar odnos

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon sjednice Vlade izrazio je sućut novinarskoj struci povodom smrti novinara Mislava Bage.

– Znali smo se jako, jako dugo. Dapače, imali smo jedan posebno dobar odnos, poručio je Fuchs.

Filipović: Mislav će nam jako faliti

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izrazio je sućut povodom smrti novinara Mislava Bage.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Osobno, a vjerujem kao i svi članovi Vlade, potreseni smo tužnom viješću da nas je prerano napustio cijenjeni novinar, gospodin Mislav Bago. Izražavam iskrenu i duboku sućut obitelji, svim prijateljima, a i vama novinarima, njegovim kolegama. Mislav će nam jako faliti, istaknuo je Filipović.

Primorac: Bio je jedan od meni dražih novinara

Ministar financija Marko Primorac također je na početku izjave za medije nakon sjednice Vlade izrazio sućut povodom smrti Mislava Bage.

– Bio je jedan od meni dražih novinara, poručio je Primorac.

Od poznatog novinara na Facebooku se oprostio predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

– Zbogom Mislave, više od toga teško mi je napisati…, napisao je Grbin izrazivši sućut obitelji, prijateljima i kolegama.

Predsjednica stranke GLAS i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš na Facebooku se oprostila se od svog susjeda Mislava Bage.

– Uporan, energičan, nikad nije dozvoljavao da pitanja ostanu neodgovorena. Nedostajat će jako. Sućut obitelji, napisala je Mrak-Taritaš na Facebooku.

Saborska zastupnica Dalija Orešković na svom je Twitter profilu napisala kako je odlazak Mislava Bage veliki je gubitak.

– Postoje dani kada ne želim čuti nikakve vijesti, jer stvaraju jezu nakon koje ostaješ nijem, bez riječi. Neshvatljivo je. Odlazak Mislava Bage veliki je gubitak, još jedan šok. Izražavam sućut obitelji i suradnicima, napisala je Orešković.

Na Twitteru se od Bage oprostila saborska zastupnica Mirela Holy.

– Ajme, ajme. Iskreno saučešće obitelji, prijateljima i kolegama. Umro je Mislav Bago, napisala je.

Od preminulog novinara na Twitteru se oprostila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

– Jedan od onih trenutaka kad ostaneš bez riječi. Počivaj u miru, Mislave, napisala je Kosor.

Zovko: Otišao je sjajan novinar koji se nikada nije libio postavljati prava pitanja

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko osvrnuo se na smrt Mislava Bage.

-Ovo je veliki šok za sve nas. Ne mogu vjerovati da ga više nema. Golema tuga! Bili smo prijatelji 25 godina. Nevjerojatno dobar covjek. Sjajan novinar koji se nikada nije libio postavljati prava pitanja. Veliki gubitak za našu profesiju. Zbogom dragi prijatelju. U svoje osobno ime i u ime Hrvatskog novinarskog društva obitelji i prijateljima izražavam sućut, izjavio je potresen smrću kolege i prijatelja Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, čiji je Mislav bio dugogodišnji član, a jedno vrijeme obnašao je i dužnost potpredsjednika strukovne organizacije te se vrlo angažirano i predano borio za bolji status novinara i novinarstva u Hrvatskoj.

Od Mislava Bage na društvenim mrežama se opraštaju i brojni kolege.

Jedna od njih je i Mirna Zidarić, sportska novinarka HTV-a koja je napisala da ju je vijest o Baginoj smrti ostavila bez teksta.

– Mnoge si prekidao u bespotrebnim izlaganjima, a sada si sve nas ostavio bez teksta, u šoku i tuzi jer izgubili smo jedinstvenog kolegu, prijatelja i neiskvarenu dušu. Počivaj u miru dragi Bago, napisala je Zidarić na Instagramu.

Pjevačica Severina Vučković, koja je s Bagom bila bliska prijateljica, uputila mu je posljednji pozdrav na društvenim mrežama.

– Voljeni Mislav Bago, napisala je na Insatgramu uz niz njihovih zajedničkih uspomena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Goleada šampiona BiH, SFK 2000 čeka rivala u finalu

Goleada šampiona BiH, SFK 2000 čeka rivala u finalu

SVAKO DJETINJSTVO IMA SVOG JUNAKA: Tarik Filipović oduševio fotografijom sa kolegom

SVAKO DJETINJSTVO IMA SVOG JUNAKA: Tarik Filipović oduševio fotografijom sa kolegom