in

Lana Pudar danas pliva za drugu medalju na EP-u

Slatka-Tajna.Eu

I dok se Lana spremala za polufinalnu trku reporteri portala Sportske.ba posjetili su u Mostaru Velibora Pudara.

Lanin otac, “Vela”, kako ga svi zovu, prijeratni je i poslijeratni golman Veleža. Dvadesetak godina uspješno radi kao trener specijalista.

Kod Džidića

Samo u “Saudiji” radio je desetak godina. Trenutno je u stručnom štabu u prvoligašu iz Gabele, u GOŠK-u, najvećem favoritu za plasman u Premijeru ligu.

Našli smo se u restoranu “TABO”, u vlasništvu braće Džidić. Damir vodi ugostiteljske, Ivica sportske objekte, a otac Zdena građevinske projekte u obiteljskoj kompaniji.

Tema na pretek. Došli smo zbog briljantne Lane, a dva sata smo pričali o domaćem i regionalnom nogometu. Ivo se prisjetio vremena kada se Luka Modrić čeličio u Zrinjskom. Otišla je priča do Nusreta Muslimovića, tada najboljeg lijevog bočnog u BiH, pričali smo o Admiru Joldiću, a Vela i Ivica složili se da je Željino dijete u Gošku, Eldar Mulaosmanović, veliki potencijal u bh. nogometu.

“Samo me nemoj pitati o plivanju”- zamolio je “Vela” na početku.

Dok smo čekali na prve kafe nazvala je “ribica”, kako tata tepa bh. heroini.

Dvije tri minute trajao razgovor oca i kćerke. Razgovarali su kao prijatelji, kao vršnjaci.

“Vela” zahvaljuje što je Lana u pravim rukama, pod nadzorom sjajnih ljudi, profesionalaca, stručnjaka, svako u svom poslu.

“Ne bi bilo ništa da nije Damira, Gorana, Alene, Jasmina, koji su uz Lanu”‘- priznaje Velibor.

Zahvaljuje brojnim prijateljima diljem svijeta za podršku, očekuje razumijevanje što se svima ne može javiti i zahvaliti. Ne zaboravlja Larisu Cerić, Laninu stariju “frendicu”, priča o simboličnom poklonu FK Vratnik za Lanu…

Foto: Sportske.ba

Zahvaljuje medijima, prisjetio se intervjua, koji je prije šes-sedam godina uradio Nermin Bise. S kolegom je prokomentirao, baš ovih dana, kada Lana blista, jedan komentar fejzbuk sveznalica.

-Baš smo se Nermin i ja nasmijali. Tada je neki lik napisao, otprilike ovako…

Uskoro bazen

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Lani tata svako jutro kupi po jednu medalju. Dijete, okle joj tolike medalje..?”.

Ne mogu nikom zabraniti da komentariše kako hoće- kaže Pudar.

Dok razgovaramo ponosnom tati stižu čestitke sa svih strana.

Nazvao je i čestitao Darko Nestorović, nekadašnji napadač Rudara, Čelika, Rijeke…

“Nestor” se vratio iz Kuvajta. U kojem je ostvario sjajne rezultate. Sve do neki dan figurirao je kao glavni kandidat za selektora kuvajtske reprezentacije. Kako je preko noći “pala” nogometna vlada, novi ljudi u federaciji odabrali su Portugalca Pinta.

Pudar dobro prati zbivanja u bh. nogometu. Hvali sve golmane, jednog posebno.

– Adnan Bobić je odličan golman! Ima dobrih golmana u Premijer, ali i u Prvoj ligi Federacije- uvjeren je nekadašnji golman Veleža.

Premda Pudar ima igračko ime, trenersko iskustvo, sve stručne reference, iz NSBiH nikad nije dobio poziv za angažman u nekoj od državnih selekcija.

Zašto je tako? Dokle će se birati po “ključu”?

– Nikad me niko nije zvao iz NSBiH! A znate ko je sve radio s golmanima. Očito što ne pripadam nacionalnim “korpusima”, odakle se biraju treneri. Nažalost, tako je kod nas- izjavio je Velibor Pudar.

Rečenica koju svaki put naglašava Vahid Halilhodžić, kada ga pitaju zašto ne želi na selektorsku poziciju.

I tako s Velom Pudarom i nogometnim društvom kod Džidića prođoše tri sata. Na kraju nas “Vela” podsjeti na subotnji doček za Lanu. U subotu je u Mostaru napokon prezentacija toliko željenog bazena. Osigurano je osam miliona KM. Nedostaje još koji milion kako bi Mostar dobio olimpijski bazen, a Lana da nastavi osvajati medalje. Do tada zlatna ribica ispunjava želje Bosancima i Hercegovcima. Lana Pudar je nešto najbolje što se dešava ovoj napaćenoj zemlji!

S.S.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Domaći paradajz sos – eliksir zdravlja

RAT UŽIVO: Snimke uništenja velikog broja ruskih aviona, masovni bijeg s Krima…