in

„BEAST MODE“: Američka porezna služba gradi ”vojsku” od 87.000 naoružanih agenata!

„BEAST MODE“: Američka porezna služba gradi ”vojsku” od 87.000 naoružanih agenata!
Slatka-Tajna.Eu
„BEAST MODE“: Američka porezna služba gradi ”vojsku” od 87.000 naoružanih agenata!
FOTO: (Ilustracija)

Nije tajna da Porezna uprava traži više dolara poreza i pogotovo poreza na kripto i one koji ne prijavljuju ili koji to ne čine ispravno. Kako javlja financijski magazin Forbes, Američki IRS (porezna služba) dobila je ogromne novce i zadatak da zaposli preko 87.000 novih agenata od kojih će neki biti naoružani.

Zakon o smanjenju inflacije, koji je Senat usvojio u nedjelju, a očekuje se da će ga Dom prihvatiti u petak, podiže poreze i dat će Poreznoj upravi milijarde za ulazak u ono što je Wall Street Journal nazvao “beast mode”. Sveukupno, zakon će Poreznoj upravi dodijeliti oko 80 milijardi dolara za pojačanu provedbu, operativna poboljšanja, usluge korisnicima i modernizaciju sistema.

Taj je novac više od šest puta veći od trenutnog godišnjeg proračuna porezne uprave od 12,6 milijardi dolara. U zakonu se kaže da će nevjerojatnih 45,6 milijardi dolara biti namijenjeno ovrsi, što je glavna direktiva demokrata poreznoj upravi. Postanite veći, čvršći i brži u skupljanju. Izvješća sugeriraju da će Porezna uprava zaposliti 87.000 novih agenata, a s više od 45 milijardi dolara uloženih u ovrhe, što znači da dolazi promjena.

Ne postoji fiksan iznos u dolarima za traženje kriptovaluta, ali novi zakon nejasno kaže da će se posebno baviti “aktivnostima praćenja digitalne imovine i usklađivanja”, osim općenitije porezne ovrhe. Zamislite revizije, naplate i još gore. Porezna uprava također ažurira svoje obrasce. Već postoji pitanje o virtualnoj valuti na vrhu porezne prijave koju ste podnijeli – ili koju još trebate podnijeti – za 2021. Kao što ćemo vidjeti, to će pitanje biti teže za 2022.

Za povrate za 2021., naizgled bezazleno pitanje glasilo je: “Jeste li u bilo kojem trenutku tokom 2021. primili, prodali, zamijenili ili na drugi način raspolagali bilo kakvim financijskim interesom u bilo kojoj virtualnoj valuti?” Porezna uprava kaže da svi porezni obveznici koji podnose obrazac 1040, obrazac 1040-SR ili obrazac 1040-NR moraju označiti jedan kvadratić odgovarajući s “Da” ili “Ne” na pitanje o virtualnoj valuti. Na pitanje moraju odgovoriti svi porezni obveznici, a ne samo porezni obveznici koji su sudjelovali u transakciji koja uključuje virtualnu valutu u 2021. Podsjetnik Porezne uprave možete pročitati ovdje. U porezima, jednostavno pitanje s da ili ne može biti iznenađujuće velika stvar – ako odgovorite krivo. Ali možete li označiti “Ne?”

Porezni obveznici koji su samo posjedovali virtualnu valutu u bilo kojem trenutku u 2021. mogu označiti okvir “Ne” ako nisu sudjelovali u transakcijama koje uključuju virtualnu valutu tokom godine.

Za porezne prijave za 2022., Porezna uprava je izmijenila kripto pitanje postavljeno na obrascu 1040. Nacrt Poreznog obrasca 1040 za 2022. sada glasi:

Jeste li u bilo kojem trenutku tijekom 2022.: (a) primili (kao nagradu, nagradu ili kompenzaciju); ili (b) prodali, zamijenili, poklonili ili na neki drugi način raspolagali digitalnom imovinom (ili financijskim interesom u digitalnoj imovini)?”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Time je mreža šira od prethodne verzije. Općenito, ljudi iz Porezne uprave na darove i porez na nekretnine razlikuju se od osoblja Porezne uprave na dohodak. Ali proširenje pitanja kriptoporeza moglo bi samo navijestiti još toga, više kripto revizija, više nadzora Porezne uprave nad kripto i kriptoporeznim obveznicima i općenito više novca koji se ulijeva u usklađenost Porezne uprave. Budite oprezni tamo.

Ali ono što još više zabrinjava ljude je što se čini da će velika svota biti namijenjena zapošljavanju agenata koji će raditi ovrhe i koji će biti – naoružani! Nedavno je osvanuo nevjerojatan oglas za zapošljavanje u kojem porezna služba traži ljude koji su spremni upadati u domove i koristiti se pritom vatrenim oružjem. Iako je nakon reakcije javnosti oglas povučen, možete ga vidjeti ovdje:

(TBT, forbes.com)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Španjolska plinom spašava Europu / Bljesak.info

Španjolska plinom spašava Europu / Bljesak.info

Moskva upozorava: Zapljena rezervi uništila bi odnose s SAD-om

Moskva upozorava: Zapljena rezervi uništila bi odnose s SAD-om