in

Dunović: Nedobronamjeran potez Schmidta, ne amnestirajte Čavarin nerad

Slatka-Tajna.Eu

“Obraćanje Visokog predstavnika, kojim u isti koš stavlja predsjednika FBiH i potpredsjednike je neshvatljiv i nedobronamjeran potez”, kazao je za N1 Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, reagujući na pismo koje je uputio Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt predsjedniku i potpredsjednicma FBiH.

Schmidt je u pismu iskazao duboko razočarenje zbog neimenovanja sudija Ustavnog suda FBiH.

Izvor : N1

Dunović je napomenuo Visokog predstavnika kako su oba potpredsjednika FBiH dostavila svoje prijedloge za imenovanje sudija.

“Ali, činjenica je da je Čavara svjesno i s namjerom blokade cijele Federacije, stopirao imenovanje sudija, što je prepoznala i administracija SAD-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ja sam, jednako kao i Visoki predstavnik, razočaran neimenovanjem sudija, ali smatram da nisam ni najmanje odgovoran za nerad gospodina Čavare. Naprotiv, o ovoj temi sam više puta i javno govorio. Molim Visokog predstavnika, da nerad gospodina Čavare ne amnestira obraćajući se meni, jer to smatram prebacivanjem odgovornosti na one koji su u ovoj situaciji savjesno radili svoj posao i skretali pažnju na posljedice neimenovanja sudija”, naveo je Dunović.

Podsjetimo, Schmidt je na kraju pisma poručio kako ovu temu shvata ozbiljno i jednom od prioriteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

OznakeComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Crvena zvezda 14. tim u Evropi, banjalučki Borac na 432. mjestu

FUCZ u potrazi za nestalom osobom / Bljesak.info