in

Ajax uveo neobičnu zabranu navijačima

Ajax uveo neobičnu zabranu navijačima
Slatka-Tajna.Eu
Ajax uveo neobičnu zabranu navijačima

Klub iz Amsterdama odlučio je zabraniti navijačima da na stadion unose ispisane poruke na kojima od fudbalera traže dresove tokom utakmice.

Tako od nove sezone na ‘Johan Cruyff Areni’ neće biti brojnih poruka koje navijači upućuju fudbalerima. Uglavnom su to bile poruke u kojima se traže dresovi na kraju utakmice.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iz Ajaxa tvrde da su na ovaj način odlučili da zaštite igrače koji su često kritikovani što ne daju dres nekom od navijača.

“Više nije moguće da igrači ispune sve zahtjeve. Kad god bi prošli pored navijača bez da im daju dres, često su kritikovani i označeni arogantnim”, saopšteno je iz redova nizozemskog kluba.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Na tribinama su ovakve poruke postale veoma česte. Uglavnom ih drže mladi navijači, pa se fudbaleri često znaju naći u nezavidnom položaju kada se poruke sa zahtjevom za dres nađu na tribinama.

Ajax je odlučio da reaguje. Odlučili su uvesti zabranu unosa ovakvih transparenata i njih na ‘Johan Cruyff Areni’ više neće biti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa oduzimanjem ovih poruka počeli su već tokom vikenda. Na utakmici Superkupa protiv PSV-a oduzeto je nekoliko kartona na kojima su bile poruke i navijači su morali bez njih ući na tribine.

Nije isključeno da stopama Ajaxa krenu i drugi evropski klubovi. Navijači jednostavno zanju pretjerati u svojim zahtjevima i možda je ovo idealno rješenje za ovakve stvari.

Ajax u novu sezonu ulazi kao branitelj naslova prvaka. Sezona nije počela baš najbolje jer su poraženi od PSV-a u Superkupu, ali bez obzira na to ovaj tim je ponovo glavni favorit za osvajanje titule.

Kopljanici su apsolutni rekorderi po broju titula u Nizozemskoj. Imaju ih ukupno 36 i sigurno da žele ovu cifru još ‘podebljati’.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Two more monkeypox infections confirmed in Bosnia

Two more monkeypox infections confirmed in Bosnia

Kinez i vakcina😂😂

Kinez i vakcina😂😂