in

Audi podržava Festival kulture „Slovo Gorčina“ u Stocu

Slatka-Tajna.Eu

Festival kulture “Slovo Gorčina”, koji se od 1971. godine održava svake godine u Stocu i na nekropoli stećaka Radimlja, od svoje prve zamisli, neposredno poslije smrti pjesnika Maka Dizdara, rođenog u Stocu, imala je jedan cilj- afirmaciju sveukupne bosanskohercegovačke kulturne baštine.

Slovo Gorčina je festival kulture koji nudi priliku za okupljanje sa sadržajima iz oblasti poezije, muzike, filma, filozofije, istorije i sl. Cilj festivala je duhovno povezivanje prožeto zajedništvom u svemu onome što je lijepo i korisno. To su susreti koji nastoje da simbolično predstave područje, region i državu Bosnu i Hercegovinu na platformi zajedništva uz stalnu težnju ka humanosti.

Brend Audi je odavno prepoznat kao brend koji podržava kulturne događaje, te je ponosni sponzor Festivala, ali i pokrovitelj koncerta braće Teofilovići koji se održava 30.7.2022.godine ispred pravoslavne crkve u Stocu.

„Zadovoljni smo što možemo biti partneri Festivala koji promovira kulturu i zajedništvo svih naroda u BiH. Brend AUDI kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini podržava kulturne manifestacije. Stoga ne čudi da smo partneri ovog jedinstvenog festivala kulture gdje ujedno promoviramo i zaštitu čovjekove okoline koristeći Audi e-tron “, ističe Miran Stambol, brend menadžer Audi u BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Festival kulture „Slovo Gorčina“ održava se u Stocu od 29.7.-31.7.2022.godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dada Mešaljić objavila potresan status: Doživjela sam horor i traumu u UKC Tuzla – Ekspanzija.com

RAT UŽIVO: Iz Donjecka tvrde da su Ukrajinci ubili 53 branitelja Mariupolja i da žele sakriti ratne zločine