in

Objavljen poziv za dodjelu sredstava za jačanje poljoprivredne prakse kroz naučna istraživanja

Slatka-Tajna.Eu

Cilj je da se kroz bespovratna sredstva EU ojača razvoj naučnih i istraživačkih institucija u BiH, te da se podrži razvoj kapaciteta organizacija koje ekonomski i interesno okupljaju poljoprivredne proizvođače i prerađivače, saopšteno je projekta EU4AGRI.

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove iz oblasti poljoprivrede, prehrambene tehnologije, veterine i biotehnologije registrovane u BiH.

One se mogu prijaviti isključivo u partnerstvu sa najmanje jednom organizacijom koja interesno ili ekonomski okuplja poljoprivredne proizvođače – poljoprivredne zadruge, preduzeća iz sektora poljoprivredno-prehrambene proizvodnje ili udruženja poljoprivrednih proizvođača i druge nevladine organizacije koje imaju iskustvo u realizaciji projekata iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 2,4 mil KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 100.000 KM do 400.000 KM.

Dobitnici podrške sredstva će koristiti za realizaciju projekata koji uključuju naučna istraživanja u oblastima ublažavanja posljedica i prilagođavanja na klimatske promjene, uvođenje novih proizvodnih tehnologija s ciljem povećanja produktivnosti.

Sredstva se mogu koristiti i za uvođenje digitalnih alata i tehnologija u proces primarne poljoprivredne proizvodnje i preradu poljoprivrednih proizvoda, zaštitu i unapređenje zdravlja životinja i biljaka i dobrobiti životinja, te smanjenje gubitaka i otpada hrane.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Prijave se mogu podnijeti od ponedjeljka, 25. jula, do 12. septembra u 17.00 časova, isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava na linku.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem zvanične stranice projekta eu4agri.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte kako i s čim Amerika od požara brani svoj nacionalni park Yosemite / Bljesak.info

UOČI VEČERAŠNJIH PROTESTA: Jake policijske snage ispred OHR-a, pristižu građani (FOTO)