in

Nektarine su pune magnezijuma i fosfora

Slatka-Tajna.Eu

​Glatka i malo slađa verzija breskve, nektarina je toliko sočna i ukusna da vas gotovo moli da je zagrizete.

Odličan je izbor ako pokušavate da postignete ili održite vitku figuru jer sadrži malo kalorija i ima nizak glikemijski indeks (43), što znači da sporo oslobađa energiju i pruža duži osjećaj sitosti.

Nektarina je bogata antioksidansima, posebno vitaminima A, C i E, ali i vitaminima K, B1, B2, B3, B6 i B9 (folna kiselina) i mineralima kao što su kalcijum, kalijum, magnezijum i fosfor.

Pored toga, nektarine su dobar izvor luteina i zeaksantina, koji neutrališu djelovanje slobodnih radikala i štite zdravlje očiju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Flavonoidi iz nektarina smanjuju rizik od ateroskleroze, a vlakna koja sadrži odlična su za varenje, bolje funkcionisanje i čišćenje crijeva. Svježe nektarine, osim što su samostalna namirnica, mogu se koristiti za obogaćivanje jogurta i žitarica ili za pripremu voćnih salata, smutija i sokova, a pogodne su i za pripremu kompota, sladoleda i kolača, prenosi b92.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PODACI FIA-E, O OVOME BRUJI JAVNOST U BIH Turska televizija iz svih budžeta u FBiH “izvukla” skoro milion KM, od Veleža više dobila samo SDA

Diletta Leotta se s novim dečkom družila na terasi njene kuće, fotografije dospjele u javnost