in

ALEKSANDAR JOSIFOVSKI: Đorđe David me je izvukao iz pakla alkohola

ALEKSANDAR JOSIFOVSKI: Đorđe David me je izvukao iz pakla alkohola
Slatka-Tajna.Eu

Aleksandar Josifosvki je ostvario veliki uspjeh i sa Nerminom Handžićem se borio za titulu „Zvezde Granda“. Momak s Ohrida osvojio je drugo mjesto i tako napravo veliki rezultat. Tokom polufinalne večeri njegov mentor Đorđe David objasnio je zbog čega je plakao.

Naime, Aleksandar je imao problema sa alkoholom. Mentor je postavio uslov da će raditi s njim ukoliko se odrekne poroka. Uspio je, jer su mu ugrađeni blokatori, tako da već neko vrijeme ne pije. Aleksandar priča o tome kako je doživo finale, da li je očekivao da će biti drugi, ali otkrio i šta misli o pobjedniku Nerminu Handžiću.

Jesu li se slegli utisci nakon „Zvezda Granda“?

-Sad je sasvim dobro. Ja sam prezadovoljan što se ovo desilo. Prezahvalan sam narodu koj je poslao 90.000 glasova u superifnalu. Iskreno, za mene je to veliki uspjeh.

Da li si očekivao da ćeš se naći u superfinalu?

-Superfinale iskreno govoreći, nisam očekivao. Iako sam imao veliku podršku ipak nisam mislio da ću da stignem do one dvije čuvene stolice na sceni Granda.

Da li je mentor Đorđe David zadovoljan krajnjim rezultatom?

-Moj mentor Đorđe David je prezadovoljan isto ko i ja. Bila je velika euforija i tokom proglašavanja za prolazak u sljedeće kolo. Svaki put kada smo čuli broj 16, bila je žurka.

Kakav je bio osjećaj na kraju večeri kada je sve završeno?

-Najljepši na svijetu. Ponosan sam na svoj rad,s retan jako zahvalan na kraju ove cijele priče. To je jedna prelijepa kombinacija osjećanja.

Kako je izgledala sezona i jesi li imao favorite?

-Sezona je bila baš dobra i prilično jaka. Svako ko je ušao u finale, svih šesnaest finalista su pobijdili. Meni je slatka bila Atomska Mina. Posebna djevojka, volio bih i da je ona bila u finalu.

Po čemu ćeš pamtiti „Zvezde Granda“?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-„Zvezde Granda“ ću pamtiti baš po svemu. Bilo je uspona i padova, uspjeha, druženja. Meni će u sjećanju najviše ostati to kako smo vježbali na probama i kako smo se usavršavali uz pomoć Đorđa Davida.

Koliko ti se život promijenio?

-Zaista mi se život promijenio na bolje. Ono što volim da radim, sad imam mogućnost da prezentujem velikom broju ljudi. Postao sam i sam svjestan da narod voli da to dobije od mene i da je to ono što od mene očekuje.

Tvoj mentor Đorđe David je u polufinalu ispričao da si pobijedio porok, tačnije više ne piješ alkohol. Da li je ta pobjeda važnija od drugog mjesta?

-Tako je. To je bila moja pobjeda. Ispunio sam dužnost prema sebi, prema svojoj karijeri i naravno bliskoj familiji oko mene. Sad je sve bolje i ljepše, mnogo pozitivnije.

Kakvi su planovi?

-Idemo dalje. Spremamo pjesmu koja će uskoro izaći. Presretan sam što ću uskoro dati narodu da čuje nešto inreresanto. Usput, moram da kažem da će ta kompletna priča koju radimo biti veliko iznenađenje. Imao sam svoj prvi solistički koncert zajedno sa bendom na Zlatiboru, tako da je sve zaista savršeno.

Nermin je zasluženo pobijedio

Nermin Handžić i ti ste pjevali dva različita žanra. Da li je to bila prednost ili mana?

-U pitanju su dvije različite muzike, mi smo obojica pobijedili. Nermin u narodnoj muzici, ja u rokenrolu. Ljudi su nas podržali maksimalno. Čestitam mu na pobjedi, koju je stvarno zaslužio.

N. N.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Laka jede grah 5/5

Laka jede grah 5/5

Ponedjeljak sunčan i danju topliji, ali ujutro svježiji, uz gdjegod jaku buru

Ponedjeljak sunčan i danju topliji, ali ujutro svježiji, uz gdjegod jaku buru