in

Isprobajte ukusne recepte s TikToka

Isprobajte ukusne recepte s TikToka
Slatka-Tajna.Eu
Isprobajte ukusne recepte s TikToka

Kad nemate mnogo vremena, a želite pojesti nešto slasno za doručak ili ručak, isprobajte jedan od ovih TikTok food trendova koje donosimo u nastavku.

Jaje sendvič

Sastojci:

2 kriške mekanog tosta

1 jaje

1 list zelene salate

mini paradajz

2 kriške sira po želji

2 kriške salame po želji

luk

Priprema:

Ukoliko ove zalogajčiće pravite za kakve zabave i želite da izgledaju malo ljepše, možete koristiti i tost umjesto običnog hljeba.

Napravite krug od čaše u mekanom tostu, ali samo na jednoj kriški, ona će biti na vrhu sendviča. Na tavi zagrijte malo putera i stavite izdubljenu krišku hljeba. Kada se malo zalijepi, izlijte u krug prvo bjelance. Kada ono pobijeli, izlijte i žumance. Posolite i pobiberite, a po želji možete dodati i malo crvene paprike.

Nakon što se jaje ispeklo u hljebu, popržite na tavi i kolutove luka, koji će dati pomalo slatkasti okus ovom jelu. Nakon što se luk zapeče, možete na tavi ispeći i koju šnitu salame.

Na onu čitavu šnitu hljeba posložite luk, salamu, izrezan mini paradajz, tvrdi sir po želji i zelenu salatu. Preko poklopite šnitom hljeba s jajetom. Pri vrhu možete isjeckati mladog luka.

Kinder Bueno Cheesecake

Sastojci:

300 g mljevenog petit keksa

180 g putera

2 kašike kakaa

1 kašika mljevenih lješnjaka

1 kašika šećera u prahu

Za kremu:

300 g krem sira

300 g mascarponea

150 g kreme od lješnjaka

150g kinder čokolade

1 vrećica mljevene želatine + 4 kašike vode

1-2 kašike šećera u prahu

400 ml slatkog vrhnja

Za glazuru:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










80 g nasjeckane tamne čokolade

60 ml slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:

150 ml slatkog vrhnja

2 paketića Kinder Bueno čokoladica

sjeckani lješnjaci

Priprema:

Za početak, namažite kalup puterom, kako bi se papir za pečenje bolje zalijepio. Potom dno kalupa obložite pek papirom. Ostatak papira iskoristite za strane kalupa. U posudi pomiješajte mljevene kekse, lješnjake, kakao i šećer u prahu. Zatim otopite puter, dodajte smjesi i sve dobro sjedinite.

Smjesu uspite u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedite. Možete je dodatno pritisnuti pomoću čaše. Kalup stavite u frižider, a u međuvremenu pripremite kremu. Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite nekoliko minuta dok ne nabubri. Potom na laganoj vatri zagrijte vodu i na pari otopite čokoladu. Konstantno miješajte, kako ne bi nastale grudice.

Zatim slatko vrhnje umutite u šlag i stavite na stranu za kasnije. U drugoj posudi pomiješajte krem sir, mascarpone, lješnjak namaz ili Nutellu, a na kraju i otopljenu čokoladu, ali ne odjednom već malo pomalo. Sve dobro izmiksajte. Želatinu otopite u loncu na laganoj vatri. Ako želite izbjeći grudvice od želatine, skupa s njome pomiješajte i kašiku kreme i dobro izmiješajte. Mješavinu dodajte u posudu s kremom.

Ako krema slučajno nije dovoljno slatka, slobodno dodajte još malo šećera u prahu, jer slatkoća najviše ovisi o lješnjacima. Na kraju kremi dodajte i šlag.

Kremu raspodijelite po smjesi (keksima) i kalup stavite na dva sata u frižider. Za dekoraciju zagrijte slatko vrhnje i dodajte nasjeckanu tamnu čokoladu. Dobro sve promiješajte i ostavite glazuru da se malo ohladi, jer ne smije biti vruća kada je nanosimo na tortu.

Tortu izvadite iz kalupa i odstranite papir za pečenje. Ukrasite je prema želji. Najljepše ćete ukrasiti tortu pomoću šprice uz koju će glazura biti raspoređena točno onako kako želite. Cheesecake stavite još 15 minuta u frižider da se čokolada stvrdne, a na kraju je dekorirajte lješnjacima, Kinder Bueno čokoladicama i šlagom.

Čokoladni zalogaji

Sastojci:

100 g čokolade za kuhanje

1 kašika putera

1 kašika meda

malo cornfleaks pahuljica

Priprema:

Čokoladu i puter otopite na laganoj vatri pa dodajte med. Lagano umiješajte kukuruzne pahuljice pa malom kašikom vadite hrpice i slažite na masni papir. Ostavite ih da se dobro ohlade i da se čokolada stisne.

Tortilla trend

Sastojci:

Postoje samo dva elementa za izradu domaće quesadille

Wrap: tradicionalno je koristiti tortilju – međutim, možete je zamijeniti ovisno o vašim prehrambenim potrebama.

Nadjev: ovisno o tome koliko nabora planirate napraviti, možete birati između 2-4 različita nadjeva po omotu tortilje.

Priprema:

Najbolji savjet: Ako planirate napraviti zagrijani omot za tortilju u stilu quesadilla, onda svakako stavite sastojke za salatu u srednje slojeve, a sir i proteine ​​izvana. Na taj će se način vaše povrće manje zagrijavati u sredini, a sir će se lakše otopiti.

Odlučite koliko nabora želite: hoćete li 3 ili 4 dijela, ili promijeniti način na koji ćete puniti omot za tortilju, to morate znati unaprijed.

Napravite rez: u sredini tortilje napravite rez prema van do ruba tortilje.

Dodajte nadjeve: vizuelno podijelite površinu na 3 ili 4 dijela ovisno o slojevima koje želite i stavite svoje dodatke.

Ako zamislite da je obloga kao na satu i da je rez okrenut prema dolje prema 18 sati, tada će za 4 sloja 1-3,3-6,6-9 i 9-12 biti odvojeni dijelovi (s 1 -6, tj. polovica s desne strane reza kao vaša dva vanjska sloja). Za tri dijela, tada će 6-10, 10-2 i 2-6 biti tamo gdje su slojevi (s 10-6 kao vanjskim slojevima).

The post Isprobajte ukusne recepte s TikToka appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Denis Bećirović iznenadio heroinu nanu Fatu Orlović

Denis Bećirović iznenadio heroinu nanu Fatu Orlović

Another ‘Peace March’ for Srebrenica genocide victims takes place in Austria

Another ‘Peace March’ for Srebrenica genocide victims takes place in Austria