in

SLAĐANA MANDIĆ: Ne hvalim se onim što imam

SLAĐANA MANDIĆ: Ne hvalim se onim što imam
Slatka-Tajna.Eu

Slađana Mandić svakom svojom pjesmom podiže ljestvicu i postavlja nove standarde. Pjesma „Sati“ objavljena je nedavno, a Dino Muharemović, autor pjesme se potrudio da pjesma, koja je u retro fazonu, vrlo brzo postane hit. Slađana priča o tome kako je nastala pjesma, koliko je zahtjevna saradnica i da li joj smetaju rijaliti pjevačice koje su se pojavile na sceni.

Veliki profesionalac

Koliko se pjesma „Sati“ razlikuje od onoga što si radila do sada?

-Razlikuje se u arnažmanskom smislu, jer je ideja bila da malo vuče na retro narodnjake. On super funkcioniše u ovom 21. vijeku. Ovo je u produkcijskom smislu neki malo više narodnjak, jer sam ja svrstavana kao pop folk pjevačica. Malo se igram sa stilovima, a ovo je pjesma koja je odsvirana u nekom kafanskom aranžmanu i to je ta razlika.

Na press konferenciji si rekla da je ova pjesma puno prije filma „Toma“ počela povratak nekom starom stilu. Da li priželjkuješ da se takav zvuk vrati?

-Tako je. Ovu sam pjesmu trebala izdati neposredno prije korone. Sašila sam i haljinu i sve je bilo spremno, tako da je pjesma urađena nepoptuno, ali smo imali spremno osamdeset posto posla. Došla je korona, ja sam ostala u drugom stanju. Ona je trebala izaći tada jer upravo sam htjela da vratim taj neki retro zvuk. Nakon toga je došao film „Toma“ i cijela ta priča, i samo se nadovezalo. Iskreno, kamo sreće da se vrate ta vremena.

Kako biraš saradnike, po ličnom senzibilitetu ili imaš neki metod?

-Po ličnom senzibiltetu, nema tu metoda. Biram ljude koji osjećaju i poznaju mene, znam šta mi prija i šta mogu da mi ponude.

Koliko se ti petljaš u posao kad se radi pjesma?

-Petljam se u sve i nekad me kritikuju da to radim previše. Veliki sam perfekcionista i svim srcem i dušom volim ovaj posao. Ako mi jedna trepavica nije kako treba, ja ću reći, moramo sve vratiti. Ovaj spot sam vraćala u montažu tri, četiri puta dok nisma bila zadovoljna. Možda me to košta zdravlja, živaca i svega, ali takva sam. To je pokazatelj velikih profesionalaca. Gledala sam i neke velike svjetske zvijezde koje su uključene u svoje projekete, iako imaju iza sebe veliki tim ljudi. Zaista, želim samo najbolje.

Koliko ti smeta što danas veliki broj pjevača se hvali svojim bogatstvom, putovanjima, skupom garderobom. Da li je to umjesno?

-Apsolutno ne. Nedavno su me pitali šta vozim. To mi je malo banalno, jer se mi bavimo poslom koji traži dosta putovanja, moramo imati dobre automobile, treba mi nešto sigurno jer vozim i djecu. Da me ljude ne shvate pogrešno, rasipati se i hvaliti onim što imaš je malograđanština, što bi rekli.

Jesu li bitni nastupi ili pregledi na Yutube-u?

-Moj kolega Željko Samardžić je rekao jednom prilikom, koliko karata prodaš, toliko si uspješan. To je zaista tako. Kad izađeš na scenu, otpjevaš svoju pjesmu, a ne tuđu i osjetiš energiju. Ako nemaš to, onda džaba milioni pregleda na Jutjubu.

Koliko ti je bitna podrška iskusnijih kolega?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Jako puno, ali ne samo u našem poslu. U našem poslu vlada sujeta. Važno je da se podržavamo i poštujemo. Ja sam kroz život i kroz emisiju koju sam vodila podržala veliki broj kolega i lijepo je što je veliki broj njih podijelio moju novu pjesmu. To je znak da me vole, cijene i poštuju jer jedni bez drugih ne možemo.

Prave vrijednosti

Kako si se snalazila kao voditeljica emisije „Dobro veče, prijatelji“?

-Jesam, jer nisam bila klasična voditeljica. Moja uloga je bila da budem Slađana Mandić, dočekujem goste kao u svojoj kući i da pjevamo i družimo se. Treba harizma, talenat, a ne treba neka velika škola. Kažu mi da sam uspjela. Nekima sam bila dobra, nekima nisam,a li važno je da smo se dobro zabavljali.

Kako gledaš na činjenicu da su mnoge starlete nakon rijalitija propjevale?

-To su mediji krivi. Nažalost, tako je kao je. Svako se bori za svoje parče neba. Ako je nekome stalo da po svaku cijenu bude poznat, pa neka bude, ako je to neka lična frustracija ili nezadovoljstvo. Ja nisam došla da mene snimaju kako sam lijepa, nego zbog posla kojim se bavim. Neka svako radi svoj posao, ali prave vrijednosti na kraju ostanu.

Ja sam žena od 180 centimetara

Mogli su se pročitati komplimenti da ličiš na Merilin Monro u spotu „Sati“. Da li si išli namjerno sa tom pričom?

-To su ikone i nedostižno je i pokušati dirati njen lik i djelo. Ona je ikona stila. Logično je ako imate plavu kosu i frizuru koja podsjeća na nju, odmah će porediti. Ja sam žena od 180 centimetara, pjevam, vitka sam, drugačije građena. Da mi je uzor jeste, kao i sve žene iz tog perioda. Do devedesetih je stvoreno sve što vrijedi i mi se samo naslanjamo na to.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BK “Sabahudin Duzić Tetak” vozi biciklistički maraton Vukovar-Srebrenica

BK “Sabahudin Duzić Tetak” vozi biciklistički maraton Vukovar-Srebrenica

Liverpool predstavio još jedno pojačanje

Liverpool predstavio još jedno pojačanje