in

Nepravedno zapostavljeno, a čini čuda za kožu: Sve prednosti orahovog ulja

Slatka-Tajna.Eu

Iako nije toliko popularno poput arganovog ili bademovog, orahovo ulje je vrhunski sastojak zahvaljujući umirujućim i antimikrobnim efektima

Veoma nepravedno zapostavljeno, a pojedini stručnjaci tvrde da bi ulje oraha moglo da bude pravi čudotvorac u njezi kože. Već vijekovima se koristi u ritualima za podmlađivanje, jer koži daje veliki procenat vlage.

Čak i u istorijskim dokumentima stoji da je ovo ulje bilo pravi trend u 17. vijeku, ali i dosta ranije, u Staroj Grčkoj i Rimu.

Orahovo ulje se dobija iz samog ploda. Orah je opšte priznat kao jedan od najzdravijih orašastih plodova, a pojedine studije sugerišu da čak i samo konzumiranje orahovog ulja može da podstakne zdravlje kože.

Kada se primjenjuje na kožu, prednosti ulja su još veće.

Ulje oraha je emolijentno sredstvo za regeneraciju kože, što znači da ima moć da je omekša i umiri. Studije ukazuju da poboljšava zdravlje kože, pomaže bržem zarastanju rana i liječenju nekih kožnih oboljenja, poput ekcema.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Bogato je antioksidansima, zahvaljujući velikoj dozi vitamina E, omega-3 masnim kiselinama i to linolnom kiselinom, koja, prema brojnim istraživanjima, efektno obnavlja i omekšava kožu.

Orah ima i značajnu količinu vitamina B5, poznatijeg kao pantenol, koji ima protivupalna, hidratantna i regenerativna svojstva.

Takođe, sadrži visok nivo linolenske i oleinske kiseline, pa pruža vlažnost koži i pomaže obnavljanju barijere.

(Ona.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

FATMIR SULEJMANI NAKON RAZVODA: Drago mi je što nisu “oblatili” drugu stranu

Teško nešto djeci može donijeti toliko radosti kao kada ugledaju svog idola