in

Susret kulturnog stvaralaštva splitskih nacionalnih manjina: Dom je tamo gdje je pjesma

Slatka-Tajna.Eu

Međunarodni dan zajedničkog života u miru obilježen je sinoć u Hrvatskom domu manifestacijom „Dom je tamo gdje je pjesma“, programom u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita. Kroz dvosatni muzičko-scenski nastup, kulturna društva bošnjačke, slovenačke, srpske, mađarske, crnogorske, makedonske i italijanske nacionalne manjine, a posebno emotivno, u prepunoj koncertnoj dvorani, dočekan je nastup Udruge za ukrajinsku kulturu u Dalmaciji “Cvit” kojoj su se pridružile majke i djeca izbjeglice iz Ukrajine.

Koncept manifestacije omogućava svim udrugama i vijećima nacionalnih manjina da predstave svoj rad prije središnje svečanosti, pa su im se u predvorju, gdje su predstavljene publikacije i radovi sekcija splitskih nacionalnih manjina, pridružili i mješovita klapa “Šuferini” i dječja hor “Maestral” Osnovne Škole Visoka. Izvedena je i monodrama “Mira Babina” u izvođenju Mirjane Erceg, članice dramske grupe Kulturnog društva Bošnjaka “Preporod” iz Splita.

Program “Dom je tamo gdje je pjesma” u Hrvatskom domu moderirala je voditeljica Edita Lučić Jelić, a pozdravne govore održali su Edin Nurkić, predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina, Marina Kuzmanić-Petreš ispred Grada Split i Damir Gabrić iz Splitsko-dalmatinske županije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor: split.hr


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MALO IDEM KOD DEČKA,MALO KOD LJUBAVNIKA: Jelena Gavrilović iznenadila izjavom

Zašto bi celer trebalo češće da se nalazi na našoj trpezi