in

Zastrašujuća Guardiolina mašinerija: Kako će izgledati sastav Manchester Cityja naredne sezone?

Slatka-Tajna.Eu

Haaland i Alvarez su već potpisali

Manchester City jučer je zvanično objavio da je Erling Haaland novo pojačanje ovog kluba.




E. Čaušević



Haaland će na kraju ove sezone napustiti Borussiju Dortmund i zvanično će biti predstavljen kao novo pojačanje Manchester Cityja što je klub s Etihada jučer potvrdio.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

City će za Haalanda platiti oko 60 miliona eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula, a uključujući platu i bonuse igraču i agentima ovaj transfer bi na kraju trebao koštati City oko 200 miliona eura.

Pored Haalanda potvrđeno je još prije nekoliko sedmica da će u City doći još jedan napadač, a riječ je o Julianu Alvarezu koji stiže iz River Platea.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Već sada je jasno da će Pep Guardiola imati strašnu ekipu naredne sezone, te će biti zaista na slatkim mukama kada je u pitanju početni sastav. Jasno je da će na ljeto City sigurno još poslovati, ali prema trenutnom igračkom kadru sastav ovog tima izgleda baš zastrašujuće.

Mogući sastav Manchester Cityja: Ederson, Walker, Laporte, Dias, Cancelo, Rodri, De Bruyne, Bernardo Silva, Foden, Sterling, Haaland.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Očekuje se da će Gabriel Jesus sigurno napustiti Etihad i prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Arsenalu. No, to Guardiolu ne brine uopšte jer sada na poziciji napadača ima Haalanda i Alvareza.

Također, sigurno je da City napušta i Fernandinho kojem ističe ugovor i očekuje se da će City dovesti pojačanje i u veznom redu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dodik umjesto Tegeltije na večeri kod Borrella u Briselu

PRECRTAO JE: Kristijan Golubović pošarao Ivanin lik